2012-02-14 23:24:16• hírek • Kocsis Zoltán

Máris a továbbjutás szélén a Barcelona

Nincs új a Bajnokok Ligája napja alatt: a Barcelona csillaga Leverkusent is bevilágította, a címvédő tulajdonképpen első csapatként máris a legjobb nyolc között érezheti magát. A Lyon csak nehezen boldogult az akcióikat fekete lyukként elnyelő APOEL Nicosia ellen. Az Európa-ligában pirossal mutatkozott be Megyeri Balázs, de csapata jól áll.

A spanyol bajnoki cím elúszóban van a Barcelona számára, hisz hátránya már tíz pont az ősi rivális Real Madrid mögött, ám a katalánok ismét bizonyították: azokon a meccseken, ahol komolyan koncentrálnak, továbbra is verhetetlenek. Ezt tapasztalta meg kedd este az ezer sebből vérző Leverkusen is, amelynek edzője, Robin Dutt annyira tartott a katalánoktól, hogy igazi csatár nélkül küldte pályára csapatát.

Az első félidő a szokásos Barcelona-dominanciát hozta, helyzeteik ellenére azonban a egészen a 41. percig kellett várni az első gólra. Ekkor Lionel Messi pazar labdával ugratta ki Alexis Sanchezt, aki finoman elgurította a labdát Bernd Leno lábai között. A szünet után egy jobb oldali beadás után Michal Kadlec gyorsan kiegyenlített, ám alig négy perccel később Sanchez újabb góllal jelezte, ki is az úr a Bayarenában. A folytatásban Kadlec, majd Messi a kapufákat is eltalálta, hogy aztán a 88. percben a kicsi argentin eldöntse nem csak a meccs, de nagy valószínűség szerint a továbbjutás sorsát is.

Messi egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből fotó: bayer04.de

A BL másik keddi meccsén a Lyon hatalmas fölényben játszott a csoportkör meglepetéscsapata, az APOEL Nicosia ellen. A franciák dominanciáját remekül jelzi, hogy a ciprusiak csak a 88. percben tudták eltalálni Hugo Lloris kapuját - ekkor nagyot védett a hálóőr. A másik kapu előtt azonban jóval nagyobb volt a forgalom, ám Lacazette, Ederson, Bastos vagy éppen Gourcuff rendre célt tévesztett. Kivételt ez alól Alexandre Lacazette 58. percben leadott lövése jelentett, ami után a labda megpattant az egyik védő lábán és védhetetlenül vágódott a hálóba.

Kedden két mérkőzést rendeztek az Európa-liga 16-os döntőjében is. Az egyiket szokatlanul korán, kora délután: Moszkvában így akarták elkerülni az elviselhetetlen esti hideget. A Rubin Kazany ilyen körülmények közepette fogadta az Olympiakosz Pireuszt - alig mínusz 13 Celsius fokban. A vendégek kapuját Megyeri Balázs védte, mindaddig, amíg a 73. percben egy utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért ki nem állították. A helyére beállt Roy Caroll hárította Bebars Nacso büntetőjét, minek köszönhetően a Pireusz David Fuster 71. percben szerzett találatával 1-0-ra nyerni tudott. A görögök bizakodóan várhatják az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Nem úgy a tavalyi döntős Braga, amely nem lehet elégedett Kevin Bloom játékvezető ténykedésével. A holland sípmester már a 29. percben felmutatta a második sárga lapot Helder Barbosának - egy kétes műesésért! Az egy órás emberhátrányt nem tudták kompenzálni az addig fölényben játszó portugálok, így Tomas Sivok és Simao Sabrosa góljaival a Besiktas 2-0-re nyerni tudott a Municipal stadionban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:
Leverkusen - Barcelona 1-3
gólok: Kadlec (51.) illetve Sanchez (41., 55.), Messi (88.)

Olympique Lyon - APOEL Nicosia 1-0
gól: Lacazette (58.)

Európa-liga, 16-os döntő:
Rubin Kazany - Olympiakosz Pireusz 0-1
gól: Fuster (71.)

Braga - Besiktas 0-2
gólok: Sivok (37.), Simao (58.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: