2012-02-22 08:30:34• hírek • Kocsis Zoltán

A kiesés szélén a Chelsea, a BL-be menekülhet az Inter

Lavezzi és Cech éppen a Napoli harmadik gólját hozza össze fotó: chelseafc.com
Lavezzi és Cech éppen a Napoli harmadik gólját hozza össze fotó: chelseafc.com

Könnyen a manchesteri csapatok sorsára juthatnak a londoniak a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Mint ismeretes, a United és a City már a csoportkör után elbúcsúzott a sorozattól, és ehhez az Arsenal után a Chelsea is igen közel került. Jól jött ki viszont a moszkvai fagyból a Real Madrid.

Mínusz öt fokos hideg ide, a Luzsnyiki stadion műfüves borítása oda, Alan Dzagojev és Gonzalo Higuain után a 28. percben Cristiano Ronaldo volt az, aki kapuba talált, megszerezve a vezetést a Real Madridnak a CSZKA Moszkva otthonában. A spanyolok a gól után sem ültek rá babérjaikra és Szergej Csepcsugov bravúrjaira volt szükség, hogy José Callejon, Sergio Ramos vagy éppen Ronaldo ne növelje csapata előnyét. A hajrában viszont kapuja elé szorult a vendég armada, Keiszuke Honda helyzete után pedig Pontus Wermbloom a 93. percben ki is tudott egyenlíteni. Más kérdés, hogy az idegenbeli döntetlen még így is a Realnak kedvez.

Az est másik meccsén a Napoli hatalmas elánnal kezdett a San Paolo stadionban, de Petr Cech védeni tudta Edinson Cavani és Christian Maggio lehetőségeit, megőrizve ezzel a Chelsea kapuját egy gyors góltól. Sőt, Paolo Cannavaro hibáját kihasználva Juan Mata az angoloknak szerzett vezetést. Ez megfogta kicsit az olaszokat, mígnem tíz perccel később Ezequiel Lavezzi egy pazar csavarással ki nem egyenlített. Mi több, a szünetben már a Napoli vezetett, köszönhetően Cavani 45. percben mellel szerzett góljának.

A szünet után folytatódott az olasz dominancia, a 68. percben az angol védelem katasztrofális hibáit kihasználva Lavezzi kettőre növelte a hazaiak előnyét. Ez akár még több is lehetett volna, ám a hajrában előbb Maggio, majd Goran Pandev hibázott ziccerben. Mivel a múlt héten az Arsenal egy négyest kapott a Milantól, könnyen lehet, hogy a legjobb nyolcba egyetlen angol együttes sem lesz.

Hogy két olasz bejut a negyeddöntőbe, az elég valószínű. Hogy lesz-e harmadik is, arról az Internek kell döntenie az Olympique Marseille ellen. A milánóiak mélyrepülést folytatnak éppen a bajnokságban, hisz legutóbbi öt bajnokijukon csak egy pontot szereztek - ettől a találkozótól eltekintve ráadásul gólt sem tudtak lőni. Ezzel szemben a Marseille immár kilenc forduló óta veretlen, ebből hatot meg is nyert. Igaz, legutóbbi két bajnokijukon pontosztozkodás született. A statisztikák alapján sok gól nem várható, főleg, hogy a legjelentősebb hiányzó a franciák csatára, Loic Remy.

Shaqiri most még a Baselért küzd, nyártól a Bayern játékosa lesz

Biztos hogy lesz német bázisnyelvű csapat a következő körben is, mivel az utolsó párosításban a Basel és a Bayern München csap össze. A párharc pikantériája, hogy a svájciak albán származású válogatott középpályája, Xherdan Shaqiri már aláírta nyártól érvényes szerződését a Bayernhez. A bajorok nem kevesebb, mint 11,6 millió eurót fizettek a 20 éves középpályásért. Ami a hiányzókat illeti, a hazaiaknál a veterán ausztrál szélső, Scott Chipperfield nem harcra fogható, míg a vendégeknél Breno, Daniel van Buyten, Bastian Schweinsteiger és Diego Contento sem egészséges.

Kedd este játszanak még egy meccset az európai kupákban: az Európa-liga 16-os döntőjének visszavágóján a Manchester City a Portót fogadja. Az angolok egy héttel korábban fordítani tudtak Portugáliában, 2-1-es előnyük pedig közel hozta számukra a továbbjutást. A hírek szerint a Porto román védője, Cristian Sapunaru kezdőként léphet pályára a Etihad Stadionban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:
CSZKA Moszkva - Real Madrid 1-1
gólok: Wermbloom (93.) illetve Ronaldo (28.)

Napoli - Chelsea 3-1
gólok: Lavezzi (38., 68.), Cavani (45.) illetve Mata (28.)

A szerdai program:
Olympique Marseille - Inter 21.45 DigiSport.hu, TVR1
Basel - Bayern München 21.45 DigiSport2.hu, DolceSport
Európa-liga, 16-os döntő visszavágó (előző eredmény):
Manchester City - Porto (2-1) 19.00 DigiSport2, DolceSport

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: