2010-06-16 23:21:01• hírek • Szatmar.ro

A kiesés szélén Dél-Afrika

A duplázó Forlan vezetésével és az ex-CFR-es Pereira góljával Uruguay simán verte a házigazdát.

Szerda este a házigazda Dél-Afrika és Uruguay közötti találkozóval megkezdődött az A csoport, egyszersmind a labdarúgó világbajnokság második csoportköre. Mivel mindkét csapat döntetlent ért el az első fordulóban, nagy volt a fogadkozás a meccs előtt, hogy támadni fognak a továbbjutás szempontjából oly fontos pontok megszerzéséért. Nos, ezt csak Uruguay tette meg, amely teljesen megérdemelten aratott 3-0-ás győzelmet.

Amíg a hazaiaknál nem történt változás a Mexikó elleni meccshez képest, Tabarez mester kihagyta Victorinót és Gonzalezt, helyüket Fucile és Cavani vette át. Utóbbi pályára küldése egyértelműen a támadások kialakítását volt hivatott segíteni és a Palermo játékosa nem is okozott csalódást. Suarezzel és a kettejük mögött játszó Forlannal a kezdetektől fogva komoly gondot okoztak az afrikai védelemnek, még akkor is, ha Uruguay igazi nagy helyzetet nem tudott kialakítani, játékosai távoli lövésekkel kísérleteztek. Így tett Forlan is a 24. percben, amikor jó 25 méterről szánta rá magát a tüzelésre, a labda megpattant egy védő vállán, majd a kővé dermedt Khune mellett a felső kapufáról a hálóba csapódott. Ezt követően is Uruguay maradt támadásban, még ha Cavani lehetőségénél többet nem is tudott felmutatni. A hazaiak támadó játéka ezzel szemben vérszegény volt, csak egy Mphela-fejest tudtak felmutatni, de az is elkerülte a kaput.

A szünet után is a dél-amerikaiak voltak aktívabbak, Cavani, Lugano és Maxi Pereira is próbálkozott a gólszerzéssel. Negyed óra elteltével aztán egyre inkább átengedték a területet a házigazdának, de az nem tudott mit kezdeni vele, fölénye teljesen meddő volt. A 76. percben egy kontra végén Suarez került ziccerbe, lövését Khune védeni tudta, de a védők nem tudtak felszabadítani, egy lepattanó lövés után a labda visszakerült Suarez elé, aki ki akarta cselezni a kapust, de az elvitte a lábát. Busacca játékvezető nem sokat gondolkodott: tizenegyest és piros lapot ítélt. Majd öt percet kellett várni, amíg a cserekapus, Joseph bevetésre készen állt, ám ez Forlant nem zavarta, higgadtan értékesítette a büntetőt. Ezzel ő lett az első játékos, aki duplázni tudott a világbajnokságon.

A két gólos hátrányban és emberhátrányban Dél-Afrika teljesen összetört, és bár Tshabalala és Mphela megpróbálkozott egy-egy lövéssel, a védelem tétlenül nézte, amint Forlan és Suarez gólt lövet Alvaro Pereirával. A Kolozsvári CFR egykori játékosának Suarez a védelmen átemelt labdáját kellett két méterről a kapuba fejelnie.

Ezzel a meccsel a házigazda szinte búcsút inthet a továbbjutásról szőtt álmaitól, hisz az utolsó körben Franciaországot kellene legyőznie. Uruguay ezzel szemben óriási lépést tett a továbbjutás felé, ugyanakkor létezik olyan forgatókönyv is, amelyben az utolsó fordulóban ki-ki meccset vív Mexikóval.

Uruguay - Dél-Afrika 3-0
gólok: Forlan (24., 80., 11-es), Pereira (93.)
Uruguay: Muslera - Lugano, Godin, Fucile (A. Fernandez, 71.), Pereira - Perez (Gargano, 91.), Arevalo, Pereira - Cavani (S. Fernandez, 89.), Suarez, Forlán
Dél-afrikai Köztársaság: Khune - Gaxa, Khumalo, Mokoena, Masilela - Letsholonyane (Moriri, 57.), Dikgacoi, Pienaar (Josepsh, 79.), Modise, Tshabalala - Mphela

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: