2010-12-13 14:02:30• hírek • Szatmár.ro

A kézfogás karácsonyfája

Elkészítették a „kézfogás karácsonyfáját" a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban felállították „a kézfogás karácsonyfáját", amelynek összeállításában a tanintézmény közösségének minden tagja részt vett, mondhatni „mindenkinek benne van egy kicsit keze". Pataki Enikőtől, a főgimnázium igazgatójától megtudtuk, a fa egyben a közösség jelképe is, mivel minden diák, tanár és dolgozó egy „ágat" készített a karácsonyfára.

Az igazgatónő a Szatmár.ro kérdésére elmondta: egy szimbolikus és egy meglehetősen prózai oka is van annak, hogy idén ilyen karácsonyfával ünnepelnek. A sok kéz amely az ünnep egyik szimbólumát alkotja egyszersmind az összefogás metafórája, az összefogásé, amelyre az iskolának mostanság nagyon nagy szüksége van. A Kölcsey mindig egy szép nagy karácsonyfát állított fel az akkori épületük előterében, az új épületben viszont gyakorlatilag hely sincs egy élő fa állítására.

„Az iskola minden tagja lerajzolta a kezét, ezeket egy-egy zöld lapra ragasztották, majd állt össze a karácsonyfa. Mindenkinek a keze benne van a dologban" - magyarázta az igazgatónő. Az ötlet egyébként az iskola angol katedrájának a részéről jött és Orbán Emőkétől származik.


Az angol katedra tanárai a rendagyó karácsonyfával
Az angol katedra tanárai a rendagyó karácsonyfával


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: