2020-02-06 08:32:50• hírek • MTI / Szatmár.ro

A kézdivásárhelyi születésű Veres István nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Veres István és segédje, Molnár Bence - fotó: MTI
Veres István és segédje, Molnár Bence - fotó: MTI

A kézdivásárhelyi születésű Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és commis-ja (segédje), Molnár Bence nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn májusban Tallinnban. 

 

A döntőbe jutásért segédjével hat séf versenyzett: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).
 

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett. A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng,  Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.
 

Veres István az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. "Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok" - fejtette ki a séf. 
 

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. "Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek" - mondta Veres István.


A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta.  A kézdivásárhelyi születésű séfnek szülei éttermében indult a karrierje, majd Európa  számos Michelin-csillagos éttermében fejlesztette tudását. A precizitását, tehetségét, munkája iránti alázatosságát és megnyerő személyiségét Szatmáron is ismerik: a Bocuse d'Or szakácsversenyen aratott sikeréről értesülve a Nachbil borászat és az Autonet csapata is gratulációit küldte Veres Istvánnak, akiről valószínűleg sokat hallanak még a  magyarországi - no meg az erdélyi - gasztronómia csodálói. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: