2017-10-21 12:54:38• hírek • Kocsis Zoltán

A kevesebb néha több – Muntean védései is kellettek az Olimpia győzelméhez

Három vesztes – két bajnoki és egy kupa - mérkőzés után nyert ismét az Olimpia labdarúgócsapata a második osztályú bajnokság 13. fordulójában szombat délben a Foresta Suceava ellen. Ritli Zoltán csapatának két góljára csak helyzetekkel tudtak válaszolni a vendégek.

Azok a vendégek, akik nagy nyugat-európai csapatokra emlékeztettek – már ami a kezdőcsapat összeállítását illeti. Marius Lup ugyanis olyan kezdőt küldött a pályára, amelyben hat külföldi játékos – az olasz Alessandro Masella, a moldovai Alexandru Belevschi, a ghának Danny Pappoe, a bisszau-guineai Eridson Mendes, a francia Charles Acolatse és a belga Wilhem Renquin – is helyet kapott. A második félidőben ráadásul beállt a francia-algériai Belkalem Dali Amar, míg a kispadon helyet kapott az örmény Edgar Movszsiszjan – további három légióst pedig erre a mérkőzésre nem is neveztek.

Ilyen körülmények közepette nem meglepő, hogy egy külföldi játékos volt a találkozó első negyedórájának hőse – az Olimpia egyetlen légiósa, Olivier Lusamba. A korábbi Kongói Demokratikus Köztársaságbéli utánpótlás-válogatott a 9. percben került helyzetbe, ám közeli lövését a kapus szögletre tolta. A sarokrúgás után aztán a labda ismét megtalálta Lusambát, aki megszerezte szezonbeli 4. gólját. Erre szokták mondani, hogy a kevesebb néha több...

Néhány perccel később Lusamba került ismét helyzetbe, de csak az oldalhálót találta el. Nem úgy Dumitru Muntean, aki a félidő derekán menteni próbált fejjel, de Florin Muntean csak bravúrral tudta megakadályozni az öngólt. Ezek a percek a Suceaváé voltak, Acolatse fejese után a labda a kapufán csattant.

A szünet után Acolatse - Muntean párharcának kétfelvonásos előadása következett, amelyet mindkétszer a szatmári kapus nyert meg. Úgy tűnt, a levegőben lóg a vendégek egyenlítő találata, gólt azonban ismét a hazaiak szereztek, amikor Muntean csapott be két védőt, passzát pedig Vasile Pop bombázta kapásból a kapuba.

A második hazai gól padlóra küldte a Forestát és csak Lusamba, Muntean és Doru Miholca pontatlanságán múlott, hogy az Olimpia nem arat nagyobb különbségű győzelmet.

Sikerével az Olimpia 13. fordulót követően a tabella 12. helyén áll 16 ponttal. A sárga-kékek jövő szombaton Nagyváradra utaznak.

13. forduló:
Olimpia – Foresta Suceava 2-0
gólok
: Lusamba (9.), Pop (65.)
Az Olimpia összeállítása: Fl. Muntean - Duruş, Cr. Munteanu, Hlinca, Brata (cpt.) - Bura, R. Rus (53. Villand), Miholca (90. Cubas), Vas. Pop (87. Achim) - Lusamba, D. Muntean

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: