2009-06-24 13:34:19• hírek • Gozner Gertrud

A kevésbé zsúfolt közlekedésért

Teherautó-parkolót és távolsági buszállomást alakítana ki a polgármesteri hivatal a Fabricii utcai felüljáró alatt - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Ilyés Gyula polgármester.

Az illető terület a polgármesteri hivatal tulajdonában van, és Ilyés szerint ideális helyszín lenne nagy teherszállító gépjárművek parkolására. Körülbelül harminc kamion férne el az új parkolóhelyen. A buszpályaudvar kialakításával pedig részben megoldódna a távolsági mikrobuszok helyzete, mivel a város északi részére beérkező járatokat ide irányítanák állomásozni. A terület csak aszfaltozásra szorul, valamint egy kisebb várótermet létesítenének a közelében - magyarázta Ilyés.

Rengeteg panasz érkezik a hivatalhoz mind a távolsági járatokat üzemeltető vállalatok, mind az ingázók részéről, hogy a buszok túl messze állnak meg a városközponttól. Ezért hoztuk létre az ortodox katedrálisnál a buszmegállót, még így is engedményeket adtunk, a törvény sokkal szigorúbban rendelkezik ez ügyben, miszerint a buszok csak a buszpályaudvarokon várakozhatnak hosszabb ideig - fejtette ki a polgármester.

Szintén a forgalom megkönnyítése érdekében költöztetnek el több taximegállót a városban - tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől. Néhányat megszüntetnek, viszont helyettük újabbakat alakítanak ki. Jelenleg a városban 279 hely van kijelölve a taxisok számára, az új rendszerben összesen 395 darab hivatalos taxisparkolóhely lesz. Új megállókat létesítenek többek közt a Somesul áruház mögött, és a Decebal híd lábánál, az Adóhivatallal szemben.


Új parkolókkal tehermentesítenék a belvárosi forgalmat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: