2014-02-07 16:21:45• hírek • Kocsis Zoltán

A késésben lévő pályázóknak igyekszik segíteni a prefektúra

Azoknak az önkormányzatoknak igyekszik segítő kezet nyújtani a Szatmár Megyei Prefektúra, amelyek uniós pályázatai ilyen vagy olyan okokból késésben vannak. Ezzel a céllal hívta össze azt a péntek délelőtti megbeszélést, melyen az érintett önkormányzatok, konzultánsok, kivitelezők, pályázatírók és intézményvezetők mellett a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség vezetői is részt vettek.

Az esemény nyitányaként Eugeniu Avram prefektus elmondta, a találkozás célja, hogy megtalálják azokat a megoldásokat, amelyekkel hozzá tudnak járulni a késésben lévő projektek támogatásához. Mihaela Mahalean és Sorin Radu, a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség regionális irodájának vezetői emlékeztettek: a 2007-2014-es költségvetési időszakban megpályázott és megnyert pályázatok befejezésének határideje 2015 szeptembere.

Az ügynökség várakozásai szerint az idei esztendőben közel 30 millió eurót fognak kifizetni az utófinanszírozási rendszer kereteinek megfelelően. Radu figyelmeztetett azonban, hogy aki túllépi a határidőt, az könnyen elveszítheti a teljes finanszírozást.

Ezt követően az érintett önkormányzatok sorra vették specifikus problémáikat. A sort Apa nyitotta. Összesen 23 projektről ejtettek szót - 17-et a 322-es vidékfejlesztési tengely, hatot pedig a 125-ös, az agrártevékenységet támogató infrastruktúra fejlesztése tengely mentén sikerült megpályázni. Egyesek az elbírálás és az ügyintézés lassúsága, másoknak a villanyhálózat bővítése okoz gondot, ám olyan is előfordult, hogy időközben az útszakasz községiből országos minősítésbe ment át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: