2011-10-05 10:42:30• hírek • Kocsis Zoltán

Száz hektárnyi legelő égett le kedd délután

Alig néhány héten belül a második alkalommal riasztották a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársait valamint az önkéntes tűzoltókat, mert lángra lobbant az elszáradt vegetáció.

Kedd délután 14.00 körül érkezett a riasztás, hogy lángok borítják a Szatmárzsadány és Szamosdob közötti elszáradt legelőt. A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége két tűzoltó autóval vonult ki a helyszínre, ahol a szatmárnémeti, a szatmárzsadányi és a szamosdobi önkéntesek is segédkeztek az oltásban.

A szamosdobi egységnek 17.00 óra körül sikerült megfékezniük az erdő irányába terjedő lángokat, míg a hivatásos egységek egy órával később oltották el a szamosdobi ökologikus szeméttelep valamint a szatmárzsadányi kukoricaföldek felé terjedő tűzet.

Az utólagos kárfelmérés szerint mintegy 100 hektárnyi terület égett le - tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapja.

Amely felhívja a figyelmet arra is, hogy a tarló vagy elszáradt növényzet égetéséhez (amennyiben nem udvarról van szó), szükség van a Környezetvédelmi Ügynökség valamint a helyi önkéntes alakulatok engedélyére. Mindemellett szigorúan tilos őrizetlenül hagyni az égő területet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: