2012-01-26 15:50:46• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Anyakönyvi kivonatokkal érkeztek

Magyarország kolozsvári főkonzulátusának munkatársai látogattak csütörtökön Nagykárolyba a városi RMDSZ felkérésének eleget téve. Hozzávetőleg hetven anyakönyvi kivonatot hoztak magukkal, hogy a már a magyarországi állampolgársági esküt letevőknek ne kelljen a kincses városba, avagy valamelyik, a határon túl lévő megyeközpontba utazniuk.

Hat-hétszáz család állampolgárságot igénylő kérelmét állítottak össze a szövetség Kölcsey utcai székházában. Ezen kívül persze az itt dolgozók még sok száz embert tájékoztattak a szükséges okiratokról. Már korábban is segédkezni óhajtott a nagykárolyi RMDSZ abban, hogy szervezett körülmények között nyújthassák be a kérelmeket tartalmazó mappát. A közreműködés jegyében fogant azon ötlet is, hogy invitálják meg a főkonzulátus munkatársait, hogy a különféle okmányok kézbevétele miatt legalább ne kelljen utazniuk a nagykárolyiaknak és környékbelieknek. A felkérésnek örömmel tettek eleget - tudatta hírportálunkkal az egyik konzulátusi hivatalnok. Az elkövetkezendőkben előreláthatóan kéthavonta jönnek majd, s hozzák magukkal a születési, a házassági anyakönyvi kivonatokat. A Magyar Igazolványokkal kapcsolatban is segédkeznek. Nevezetesen hoznak új okmányt, amennyiben a régi elveszett, s kérésre pótfüzettel is érkezhetnek, ha a jelenlegi már betelt. Persze ezen okmányok igénylésében is szívesen segédkeznek a szövetség munkatársai.

A jelenlegi látogatásban érdekelt mintegy hetven családot vagy a konzulátusról, vagy a nagykárolyi RMDSZ-től értesítették. Természetszerűleg az elkövetkezendő alkalmakkor is időben tájékoztatják az érdekelteket. Ugyanakkor bárkit szívesen látnak az alkalmon, mindenkit tájékoztatnak, kérdéseikre igyekszenek válaszolni.

A nagykárolyi RMDSZ házatáján egyébként választmányi gyűlést tartottak nemrégiben. Ekkor megerősítették Kovács Jenő jelenlegi nagykárolyi RMDSZ-elnököt, egyben a város polgármesterét jelenlegi pozíciójában, s ő javallhatta a testületnek az alelnököt, illetőleg a titkárt. Döntése szintén a status quo megőrzését szolgálta, így a továbbiakban is Poósz Szabolcs a károlyi szövetség alelnöki feladatait látja el, míg Vénig Gabriella a titkári tisztséget folytatja. A gyűlésen egyebeken túl szó esett a különféle, a szövetség által szervezett eseményekről, s számos tervet is kidolgoztak, amelyekre még visszatérünk idejében.


Magyarország kolozsvári főkonzulátusának munkatársai jártak Nagykárolyban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: