2016-10-27 08:37:00• hírek • MTI

A kercsi hídon évi 14 millió turista érkezik majd a Krímbe

A kercsi hídon, ha majd megépül, évi 14 millió turista és 13 millió jármű fog eljutni a Krím félszigetre - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, az Összoroszországi Népfront kormányközeli mozgalom jaltai regionális tanácskozásán.

Putyin immár hetedik alkalommal látogatott el a Krímbe azt követően, hogy Oroszország 2014 márciusában megszállta, majd egy helyi népszavazás nyomán még abban a hónapban elcsatolta Ukrajnától a félszigetet. Az orosz vezető elmondta: tudomása van róla, hogy útszűkület fog kialakulni, amikor a négysávos híd találkozik a kétsávos krími úthálózattal, de megígérte, hogy a régivel párhuzamosan új út is épül majd. Az orosz szárazföldet a Krímmel a Kercsi-szoroson át összekötő, 19 kilométeres közúti és vasúti hidat a tervek szerint 2018 végén adhatják át a forgalomnak.

Putyin kitért rá, hogy a fejlesztésnél  az ő kezdeményezésére már számolnak a Krímben a növekedéssel,  ugyanúgy, mint ahogy az Vlagyivosztokban is történt. Emlékeztetett, hogy a távol-keleti város esetében is sokan  óvták őt arról, hogy ott túl nagy reptér és  túl széles utak épüljenek az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) 2012-es csúcstalálkozójára. Szavai szerint azonban bebizonyosodott, hogy az akkori infrastrukturális beruházások meglehetősen gyorsan Vlagyivosztok felé terelték át a nemzetközi utasforgalmat.

Az orosz elnök készségét fejezte ki, hogy Moszkva támogatást nyújtson a kis- és középvállalatoknak a kercsi átkelő melletti infrastruktúra (éttermek, kávézók, benzinkutak, stb.) felépítésében, valamint síkraszállt a krími halászat fejlesztése mellett.

Vlagyimir Putyin legutóbb szeptember közepén vett részt az orosz államtanács elnökségének ülésén, amelynek témája a közlekedési infrastruktúra fejlesztése volt Oroszország déli részén. Az államtanács az elnök mellett működő, nem alkotmányos tanácsadó testület, munkájában rendszerint részt vesznek a kormányzat, a törvényhozás és a regionális hatalmi szervek vezetői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: