2008-11-11 14:13:52• hírek • Szatmár.ro

A képviselő is egyszerű ember otthon

Míg a parlamentben felszólal és kezdeményez, esetleg háttértárgyalásokat folytat, otthon a képviselő is ugyanolyan egyszerű ember, mint bármelyikünk. Erről Erdei D. Istvánnál győződhettünk meg.

Az RMDSZ képviselője, az 5-ös képviselői körzet jelöltje, szabadidejében elsősorban otthoni asztalosműhelyében szereti múlatni az időt: a műhely felszereléseit édesapjától örökölte, aki Tasnádon űzte ezt a mesterséget. A faforgácsok, gyaluk és vésők között Erdei D. István elfelejti a nagypolitika ügyes-bajos dolgait, feltöltődik.

A család szatmárnémeti háza magán viseli a barkácsolni szerető politikus keze munkáját, hiszen a falépcsőt, az udvari teraszt és erkélyt is ő építette. Emellett eredeti mesterségét, a villanyszerelést is gyakorolja otthon: video-kaputelefont szerelt házukhoz, villanyt vezet, háztartási gépeket javít.

Másik kedvenc kedvtelése a természetszeretethez kapcsolódik: virágokat gondoz, fákat olt és szemez - a növényekhez ugyancsak Tasnádon került közel. Ha elfárad a műhelyben vagy virágoskertjében, akkor háza folyosóján párját ritkító házi képzőművészeti kiállítás képein pihentetheti a szemét: kizárólag megyei festők, grafikusok műveit gyűjti, amelyek nagyobb része elsősorban a neki kedves, szimpatikus megyei épületeket ábrázolja.

Az Erdei D. családnak kutyája is van: Dumdum feladata nem igazán a házőrzés, ami érthető is, ha az ember testalkatára tekint. A képviselő szerint még a macskától is fél ez a rettentően lusta jószág.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: