2015-02-16 15:27:22• hírek • Kocsis Zoltán

A kazánból kicsapó láng okozott tüzet Kálmándon

Leégett egy lakóház és egy nyári konyha tetőszerkezete Kálmánd községben hétfő reggel. A tűzoltóság szakemberei szerint a tüzet a kazánból kicsapó lángok okozták.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének két autója mellett a helyi tűzoltók is aktívan részt vettek a reggel fél kilenc körül felcsapó lángok elleni küzdelemben. A helyszínre érkeztükkor megállapíthatták, hogy ég a lakóház és a nyári konyha tetőszerkezete. Utóbbiban található a fás kazán is, ami a ház fűtéséről gondoskodott.

Az operatív fellépésnek köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek, ám így is leégtek a tetőszerkezet faelemei, valamint egy ajtó és megrongálódott a fakazán és az épület elektronikai rendszere. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A szakértők minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a tüzet a kazánból kicsapó lángok okozták. A helyzetet súlyosbította ráadásul, hogy a kazán közelében kisebb mennyiségű üzemanyagot tároltak.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a szakemberek figyelmeztetik a lakosokat, hogy a kazánok műszaki állapotát rendszeresen ellenőrizzék, hogy a kéményt időről időre tisztítsák, szigeteljék és semmiképpen ne tároljanak üzemanyagot vagy egyéb gyúlékony anyagot a kazánok közelében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: