2014-04-15 15:53:56• hírek • M. M. R

A kastélyhoz illő lovardája lesz Nagykárolynak

Hajdanán zsindelytető fedte a kastélykertben lévő grófi lovardát. A határon átívelő beruházás keretében megújuló patinás létesítményen az eredetihez színvilágában hasonlító bádoglemezek lesznek, és a festésében is hozzáidomul majd a hajdani főúri lakhoz. A felújítás jó ütemben zajlik, remélhetőleg határidőre be is fejeződnek a munkálatok.

Kisebb fennakadást az okoz, hogy a tervezői útmutatások alapján elkészített gerendák mégsem felelnek meg. Hosszú száradási idő lenne ugyanis ildomos, anélkül félő, hogy előbb-utóbb repedezni kezdenének. A statikus újraszámolja, mekkora teherbírású gerendázat szükséges, vélhetően úgynevezett stratifikált gerendázatot helyeznek majd fel.

Közben az épületben már dolgoznak a kőrestaurátorok, már több oszlopfő is elkészült. Továbbra is falaznak, az áramhálózat kiépítése is zajlik, valamint az új lépcső is elkészült már. Az összmunkálatok amúgy több mint felerészben elkészültek, amennyiben a tetőzetet az új részen, az egykori mozi felett is kialakítják, akkor ott is elkezdődhet a vakolás.

A legnehezebb részt, a komoly alapozást már elvégezték a kivitelezők - tudtuk meg Veress Annától, a nagykárolyi Equus Lovasegyesület elnökétől, az újraéledő lovarda üzemeltetőjétől.

A kastélyhoz illő lovardája lesz Nagykárolynak

A kastélyhoz illő lovardája lesz Nagykárolynak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: