2015-11-18 11:48:43• hírek • Kocsis Zoltán

A kárvallottak kevesebb mint 10 százaléka nyújtott be kérvényt

Félidőben egyelőre csak a kárvallottak kevesebb mint tíz százaléka nyújtotta be kártérítési igényeit, derül ki a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) tájékoztatásából. Ráadásul nagyon sok a rosszul kitöltött dokumentáció.

Gheorghe Mihalca igazgató szerint a hónap eleje óta 631-en nyújtották be a nyári aszály okozta károkkal kapcsolatos kárpótlási igényeiket, olyan körülmények közepette, hogy a prefektusi hivatal felmérését követően a minisztérium 7252-ben állapította meg a jogosultak számát.

A szaktárca azt is megállapította, hogy Szatmár megyében 90.252 hektárt súlyott a szárazság, 134.424 millió lej kárt okozva. A mai napig 13.265 hektárnyi területre érkezett kárpótlási igény.

A gazdák december 2-ig nyújthatják be kártérítési igényeiket az APIA területi képviseleteinél. Mihalca arra is felhívta a figyelmet, hogy sok esetben hibás vagy pontatlan a kérvény dokumentációja! Szintén gondot okoz, hogy több önkormányzatnál elfogyott a termelői engedély kiállításához szükséges formanyomtatvány...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: