2019-06-14 10:14:35• hírek • Hirado.hu

A kardfogú tigrisre hasonlít az oroszlán-tigris hibrid

Kép: Kody Antle / Instagram
Kép: Kody Antle / Instagram

Apollo, a 320 kilogrammos liger a Dél-Karolina állambeli Myrtle Beach Safarin él.

Ligernek nevezik a hím oroszlán és a nőstény tigris nászából született hibrid egyedeket, amelyekből kevesebb mint ezer darab van a világon – olvasható a Daily Mail hírlapban.

 

Az óriási állat egy ötéves nőstény, amelyet néhányan az őskori kardfogú tigrishez hasonlítanak, amely 400 kilogrammot nyomott.

 

Ezek a különleges hibridek először a 19. században jelentek meg Indiában, és csak fogságban találhatók meg, hiszen az oroszlánok és tigrisek természetes élettere eltérő.

 

 

Apollo még a ligerek közt is ritka.

 

Három testvérével együtt ugyanis ők voltak az első fehér ligerek, amikor 2013-ban a világra jöttek egy fehér hím oroszlán és egy fehér nőstény tigris nászából. Gazdájuk szerint születésük után Apollo volt a legkisebb, és úgy viselkedett, mint egy házi macska, aki szereti a simogatást.

 

A Guiness-rekordok könyve szerint a legnagyobb ma élő macskaféle címe a szintén liger Herculest illeti, aki ugyancsak a Myrtle Beach Safarin él, és egyébként Apollo „bácsikája”. Hercules súlya meghaladja a 408 kilogrammot, és hátsó lábain állva a magassága 3,4 méter.

 

Bár a ligerek fotói nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi oldalakon, sokan nehezményezik a szaporításukat, mert a fajok keresztezése sok egészségügyi problémát idézhet elő. Az Apollóról készült videóknál többen is felhívták a figyelmet az állat nehéz légzésére, deformálódott mellkasára, és a hasáról lógó extra bőrmennyiségre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: