2015-12-23 14:30:11• hírek • Kocsis Zoltán

A karácsonyt is alig érte meg a polgármester karácsonyi vására

Még kettőt aludnunk kell karácsonyig, Dorel Coica polgármester viszont máris bejelentette az annak idején olyan nagy hajcihővel meghirdetett szatmárnémeti karácsonyi vásár végét. Alig három héttel azt követően, hogy az oly sokat kritizált esemény elkezdődött és másfél héttel az eredetileg kitűzött vég előtt.

„Ezennel bejelentem, hogy hétfőtől a megszokott körülmények közepette lehet majd közlekedni Szatmárnémeti régi központjában", fújt visszavonulót szerdai sajtótájékoztatóján Dorel Coica, elismerve ezzel a projekt kudarcát. Hozzátette: a lakosság részéről nagy volt az igény rá és sok pozitív visszajelzést is kapott.

Emlékezhetünk rá, nagy vihart kavart, amikor Coica korábban bejelentette: december 6-tól január 3-áig lezárják az autós forgalom elől Szatmárnémeti régi központját, hogy az helyt adhasson a másutt oly közkedvelt karácsonyi vásárnak. A lezárásra is két alternatíva készült, végül a Szabadság-tér (Piata Libertatii) Eötvös (Cuza Voda) és Kazinczy (Stefan cel Mare) utcák közötti részét zárták le.

Két hétre volt szükségük a városvezetőknek, hogy rájöjjenek: attól, hogy valami sikeres bizonyos helyeken, nem biztos, hogy nyerő ötlet mindenütt. A szervezésről, az esztétikáról (pontosabban annak hiányáról) ne is beszéljünk... Így hát pénteken szűkítették a lezárt szakaszt, amely jelenleg gyakorlatilag a Pannónia szálló előtti részre korlátozódik. Péntekig.

„Felszólítottuk az árusokat, szombaton és vasárnap szedjék sátorfájukat. Hétfőtől ismét normális körülmények között lehet majd közlekedni a városközpontban", mondta határozottan Coica.

„Sokat tanultunk az elmúlt hetek tapasztalataiból, az viszont nem igaz, hogy a karácsonyi vásár miatt ennyire zsúfolt a közlekedés. Ez a útkereszteződések miatt van, a harmadik híd hiánya miatt van és nem a karácsonyi vásár miatt", vonta le személyes konklúzióit Szatmárnémeti polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: