2017-11-21 13:50:58• hírek • Bede Emőke

A karácsonyi vásár után végre elkezdődhet az újközponti rendezvénytér felújítása

Több évvel ezelőtt, amikor az új főtér nagyszabású felújításon ment keresztül, sokan értetlenül álltak a mára már csak Gyuszi-gödörként emlegetett rendezvénytér láttán.

Majd az idő múltával egyre inkább bebizonyosodott, hogy a helyszín igenis életképes: olykor különféle koncerteknek és filmvetítéseknek szolgált helyszínéül, az egyszerű hétköznapokon pedig kisgyermekes családok vették birtokba.
 

Természetesen lassan megjelentek az első problémák is, melyek főként a rendszeres karbantartás hiányának tudhatók be. Itt-ott lécek mozdultak el, máshol lyukak keletkeztek, ezzel balesetveszélyessé téve az egész rendezvényteret. Épp emiatt a városvezetés az idei költségvetés egyik szeletét a "Gyuszi-gödör" felújítására különítette el. Bár a kezdeti tervek szerint a tér felújítása már szeptemberben meg kellett volna történjen, bizonyos buktatóknak köszönhetően ez mind a mai napig nem valósult meg.
 

Viszont végre fény dereng az alagút végén, ugyanis a tér felújítására szánt WPC burkolat már megérkezett városunkba. Mint Maskulik Csaba városmenedzsertől megtudtuk, minden készen áll, hogy a rendezvénytér új burkolatot kapjon, azonban a szükséges munkálatok kivitelezési ideje – mely nagyjából egy hónapot vesz igénybe - megzavarná a karácsonyi vásár rendes menetét, melynek egyik fő helyszíne a Coposu-sétány lesz. Ennek okán a városvezetés úgy döntött, hogy inkább elhalasztja a felújítást és csak a téli ünnepkör után kezdenek neki a munkafolyamatoknak.
 

A felújításra szánt anyagról, a WPC burkolóanyagról tudni érdemes, hogy a megmunkálási folyamatoknak köszönhetően rendkívül ellenálló, nem igényel utólagos olajozást, valamint a gomba és a penész sem jelent rá veszélyt. Ha ezzel végre sikerül pontot tenni az ügy végére, akkor egy többéves probléma oldódhat meg, és remélhetőleg sokáig nem is fog újabb gondot jelenteni a város számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: