2012-01-04 16:54:40• hírek • Póti Orsolya

A kapcsolatok kialakítására összpontosított az Alkotóház

Sikeres évet zárt a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. 2011-ben közel negyven kiállítást szerveztek, és a kapcsolatok építésére fektették a hangsúlyt az egyesület vezetői.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesület kiállításai az elmúlt évben többnyire a Szatmár Megyei Tanács, a Polgármesteri Hivatal és az Alkotóház Képzőművészeti Galériában leltek otthonra, de Kolozsváron, Fehérgyarmaton és Gyergyószentmiklóson is bemutatták az egyesület tagjainak műveit.

„Az egyesületnek jelenleg 54 aktív tagja van. Tavaly főként az Ifjúsági Szárny bővült - tíz új tehetséges képzőművésszel lettünk gazdagabbak. A tagok számának növelése fontos, ugyanis az egyesület abszolút önfenntartó, csupán a beiratkozási díjból (40 lej) és az éves tagdíjból (50 lej) sikerül fenntartanunk a művészcsapatot. " - mondta el Gergely Csaba a szatmár.ro-nak.

Gergely szerint ez az év igen sikeresnek bizonyult, hiszen a kiállítások megszervezése mellett különböző intézményekkel kötöttek együttműködési szerződést. Így a Szatmárnémeti Református Gimnáziummal, a „Nicolae Steinhart" Ortodox Teológiai Gimnáziummal, a „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceummal, a „Popp Aurel" Zene- és Képzőművészeti Líceummal és a Lions Clubbal. A képzőművész megjegyezte, nagyon jó volt az együttműködés a Megyei Tanáccsal, a Polgármesteri Hivatallal és nem utolsó sorban a Szatmári Művészeti Iskolával.

Nagy sikernek bizonyult a III. Hadadi Alkotótábor, melyet a Dégenfeld Alapítvány jóvoltából sikerült lebonyolítani. A Megyei Tanács, illetve a Polgármesteri Hivatal támogatásával idén is két hetesre szervezhették, és jövőre is megrendezésre került ez a jó hangulatban zajló, eredményes tábor - tájékoztatott Gergely Csaba

A különböző kiállítások és az alkotótábor mellett idén is sikerült tematikus eseményekkel meglepni a közönséget. Áprilisban nyílt a Tavaszi Fesztivál, júliusban Nyári fesztiválra került sor, míg szeptemberben a Művészeti Iskola közreműködésével megszervezték az Őszi fesztivált, decemberben pedig szintén a Művészeti Iskola diákjainak közreműködésével Téli Fesztiválra került sor.

A 2012-es évben csökkenti a kiállítások számát az egyesület. Összesen 23 kiállítást szerveznének a városban és Kolozs megyében, valamint Hajdúnánáson is bemutatnák képzőművészeink munkáit. Gergely elmondta az egyesület az elmúlt évben 1.500 lejből gazdálkodott. Ebből az összegből készültek a kiállításokat hirdető plakátok, a meghívók és egyéb "hozzávalókat" szereztek be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: