2016-06-14 17:45:45• hírek • Kocsis Zoltán

A kanadai vízum eltörlésének lehetőségét vizsgálták Szatmáron is

Dacian Ciolos miniszterelnök június 13-16-án Kanadában tartózkodik, ahol többek között a román állampolgárokkal szembeni vízumkötelezettség feloldásáról is tárgyal majd. Korábban a román sajtónak elárulta, bízik benne, hogy az év végéig erre pozitív visszajelzés érkezik Ottawából. Talán kevesen gondolnák, de a válasz Szatmárnémetitől is függ!

Kedd délután ugyanis Radu Bud prefektus és Altfatter Tamás alprefektus a kanadai integrációért felelős minisztérium igazgatója, Larisa Galadza által vezetett küldöttséget fogadta. A vendégek arra voltak kíváncsiak, miként készülnek a román személyi okmányok - személyi igazolvány, útlevél -, azok mennyire biztonságosak, megbízhatóak.

A kanadai küldöttség az elméleti ismertető után személyesen is megtekintette a Petőfi Sándor utca 32. szám alatt található személyi igazolvány- és útlevélosztályt, de megismerhette a prefektusi hivatal modernizálási terveit is.

Hogy milyen benyomással távoztak Szatmárnémetiből, azt nem tudni. Az viszont biztos, az ő benyomásaiktól is függ, eltörli-e Kanada a vízumkényszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: