2019-10-31 08:56:54• hírek • Bede Emőke

A kamionstop miatt torlódásra lehet számítani a határátkelőknél

A magyarországi határőrizeti szervek arról értesítették a romániai kollégákat, hogy a mindenszentek ünnepe miatt kiadott hivatalos munkaszüneti nap okán kamionstop lép érvénybe Magyarország területén.

Mint közlik, október 31-én, 23 órától (román idő szerint) november 1-e, 23 óráig Magyarország területén korlátozzák minden olyan gépjármű forgalmát, amely 7,5 tonnánál súlyosabb. Ugyanakkor érvényben marad a szokásos hétvégi kamionstop is, azaz összességében a szomszédos ország területén állomásoz teherautók csak november 3-án, 23 óra után indulhatnak ismét útjukra.


A Román Határrendészet ezzel kapcsolatban arra hívja fel a kamionosok figyelmét, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a teherautókra, melyek veszélyes árut, élő állatot vagy romlandó árut szállítanak. A fentebb említett időszakban a teherautóknak kötelező módon a parkolókban kell várakozniuk. A személyautókat természetesen az intézkedés nem érinti.


A két ország illetékes szervei folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a hétvége során, a kamionstop lejártával pedig megnyitják az összes rendelkezésükre álló sávot, hogy a teherautók torlódása minél hamarabb megszűnjön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: