2019-03-22 12:41:28• hírek • Bede Emőke

A kakszentmártoni vízműben és a szatmári víztisztító üzemben is nyílt nappal ünnepelték a víz világnapját

A víz napját 1993 óra március 22-én ünneplik szerte a nagyvilágban, s immár hagyománynak számít az is, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) egy egységes jelmondatot jelöl ki erre a különleges alkalomra. Ebben az évben a világnap szlogenje Vizet mindenkinek!, mellyel azt szeretnék érzékeltetni, hogy milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden ember számára elérhető legyen a víz. Az Apaserv Rt. természetesen ebben az évben is csatlakozott a megmozdulásokhoz.

Az előző évek hagyományához hűen, a nyílt nap során több száz iskolásnak és szervezett csoportnak mutatták be, miként működik a kakszentmártoni vízmű és a szatmári víztisztító üzem. A Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a G. E. Palade Élelmiszeripari Líceum, a Református Gimnázium, a Kányaházi Általános Iskola és az 5-ös Számú Óvoda ovisai és kisdiákjai mellett az Szociális Szolgáltatások Igazgatósága által segített gyerekek is kilátogathattak az Apaserv által működtetett telepekre.


A vízszolgáltató azonban nem csak informatív körbevezetéssel készült a víz világnapjára, hanem fotó- és szlogenversennyel is. A beérkező jelentkezések közül a nyerteseket egy öttagú bizottság választotta ki. A Leitner János intézményvezetőből, Matuz Béla Tibor technikai igazgatóból, Bor Darius gazdasági igazgatóból, Kereskényi Noémi PR- és IT-osztályvezetőből, illetve Cenusa Andrea PR-tanácsadóból álló zsűrinek pontoznia kellett a fényképeket, majd az odaítélt pontszámok alapján összeállították a végleges listát.



Az első helyet Nagy Nándornak sikerült elhódítania, másodikként Ovi D. Pop végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Habarics Zsolt állhatott. Különdíjban részesült Habermüller József, de a többi nevezőnek sem kell szomorkodnia, ugyanis az Apaserv székhelyén mind a 48 fotót a nagyközönség elé tárták egy kiállítás formájában. A legjobb jelmondatot pedig a Balcescu-Petőfi Általános Iskola II. B osztályos diákjai alkották meg, mely román nyelven így hangzik: „Gandeste limpede&Bea curat!”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: