2007-03-13 18:15:50• hírek • Kis Csilla

A kakaó a vérereknek is jót tesz

csokiitalA dohányosok jobban járnak, ha nem vonják meg maguktól az édességet.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a dohányosok jobban járnak, ha nem vonják meg maguktól az édességet.

A publikációban ismertetett vizsgálat során egy speciálisan előkészített kakaós ital vérerekre gyakorolt hatását vizsgálták. A Journal of Cardiovascular Pharmacology folyóiratban megjelent kutatás 11 egészséges dohányzó férfit vizsgált, akik napi három, a Mars vállalat által biztosított, flavanolban gazdag kakaós italt fogyasztottak. Az önkéntesek összesen 918 mg flavanolt ittak naponta a vizsgálat során.

A résztvevők érműködésében két napon belül jelentős javulás állt be és a kutatók megfigyelték, hogy a vérkeringés károsodása csaknem teljesen visszafordítható volt 306 mg, flavanolokat tartalmazó ital fogyasztásával a hetedik napon. Az ilyen italok talán tartósan javítják a vérerek egészségét és még az is lehetséges, hogy megfordítják az érfalak károsodását.

Az utóbbi időben a csokoládé-gyártók erőteljesen próbálják bizonyítani a kakaó egészségügyi hatásait a fogyasztói aggodalmakkal szemben, és a Nestlé-hez és Mars-hoz hasonló vállalatok rengeteget fektetnek be a táplálék-kutatásba. A keringési rendszerre gyakorolt előnyökön kívül más kutatások azt sugallják például, hogy a flavanolok megállíthatják a rákos sejtek kialakulását, csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást.

A vizsgálat befejezése után egy héttel a résztvevők azt tapasztalták, hogy a vérerek működése visszatért a vizsgálat előtti szintre, jelezve, hogy a flavanol-fogyasztás folyamatos kell, hogy legyen.

A Kalifornia Egyetem és az Aacheni Egyetemi Kórház által közösen publikált tanulmány megállapítja, hogy további klinikai vizsgálatokra lesz szükség a flavanolok keringésre gyakorolt hatásának pontosabb meghatározásához. stop

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: