2019-03-06 12:15:38• hírek • Bede Emőke

A kábszeresek és prostik után most építkezési hulladék lepi el a Horea 6. udvarát

2018 októberében az utolsó családokat is kilakoltatták a hírhedt Horea 6. szám alatt található ingatlanból. A korábban illegálisan beköltöző lakók után nem maradt más, csak egy erősen leromlott állagú épület, és töméntelen mennyiségű szemét.

Mint arról akkoriban beszámoltunk, a Florisal munkatársai a kilakoltatás után teljesen kitakarították az egykori Victoria Szálló épületét, melynek eredményeképp 222 köbméternyi szemetet szállítottak el onnan. Azonban úgy tűnik, a tisztaság nem tartott sokáig, legalábbis ami az udvart illeti. Az utóbbi napokban ugyanis komoly mennyiségű, építkezésből hátramaradt törmeléket hagyott valaki a konténerek mellett.


Az üggyel kapcsolatban megkerestük a város polgármesteri hivatalát, ugyanis a szebb napokat is látott épület nagy része az ő tulajdonukban áll. „Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala értesítette a köztisztaságért felelős vállalatot, hogy mielőbb gyűjtse be a hulladékot. Azonban fontos kiemelni, hogy miután a szociális lakásokat lezárták, az épültben átfogó takarítást végeztek, viszont néhány állampolgár figyelmen kívül hagyja a társas együttélés és a jóérzés szabályait. Sajnos a hivatalnak nem áll lehetőségében folyamatosan őriztetni az épületet, de a Helyi Rendőrség időszakosan ellenőrzéseket tart a zónában” -közölte a Szatmar.ro kérdésére Alexandra Podina sajtóreferens.




A Horea 6. szám alatt található épületben egyébként nem maradt minden lakás üresen, ugyanis hat családnak még korábban sikerült megvásárolnia a hivataltól az általuk lakott apartmanokat. Ezzel kapcsolatban Podina kiemelte, ezen lakóknak is – bármely más szatmárihoz hasonlóan – kötelező módon szerződést kellett kötniük a köztisztaságért felelős vállalattal a kommunális hulladék megfelelő elszállítása érdekében, így a tisztaság fenntartásához minden lehetőség adott számukra.


Egykori pompáját tehát már nyomokban sem őrzi a jelenleg igencsak lehangoló látványt nyújtó épület, így azt is megkérdeztük, milyen tervei vannak az önkormányzatnak a leromlott állapotú épülettel. "A polgármesteri hivatal tervei között szerepel a helyzet mielőbbi orvoslása. Ennek első lépése  - melyen jelenleg is dolgozunk - az ingatlan jogi helyzetének tisztázása, ugyanis a folyamat továbbgördítéséhez egy átlátható, minden szempontból pontra tett dokumentációra van szükség." -mondta el kérdésünkre Alexandra Podina.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: