2019-06-05 05:05:40• hírek • Blikk.hu

A jövőbeni terveiről mesélt a Viszkis

Duna-parti földet vásárolt a feleségével Ambrus Attila, aki belevágott a bionövény-termesztésbe és a pálinkafőzésbe is.

A tervek szerint kicsiben kezdi ugyan a Viszkis, de őszre már pálinkás lesz, hiszen a meggytől kezdve a barackig, a szilváig mindenféle gyümölcs megterem a család földjén. Takaros parcellákban növekszik a borsó, a répa, a retek és a vegyszermentes saláta is. 
 

– Anna, a pici lányunk négy hónapos, lassan elkezdheti enni a gyümölcsöket, zöldségeket. Szeretném megtermelni neki ezekből a legegészségesebbet. Megpróbálom a gyümölcs egy részét befőzni, lekvárt készíteni. A feleségem még nem csinált ilyesmit, de úgy látszik, ideje ezt is megtanulnunk – kezdte a Blikknek Ambrus, akinek komoly tervei vannak a felesleggel, szeszt főz majd belőle.

 

– Az biztos, hogy jóval több gyümölcs terem a saját szükségletünknél, ezért pálinkát fogok főzni a feleslegből. Szesznagykereskedő ugyan nem leszek, a hideg miatt az idei termés negyede sajnos el is fagyott, de érdekes kihívás megismerni a növénytermesztés és -felhasználás lehetőségeit – mondta nevetve lapunknak a Viszkis. Ambrusék vidéki otthonában már készen áll az üst, esténként pedig a pálinkafőzés fortélyait és szabályait tanulja a Viszkis, aki bár kicsiben, de precízen kezdi a szeszfőzést. 


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: