2017-03-31 09:53:50• hírek • (x)

A jövő szakembereinek képzése a DRÄXLMAIER támogatásával

Egyre több romániai fiatal tanul szakmát a duális oktatási rendszerben indított szakiskolai képzés keretein belül. A DRÄXLMAIER Group 2012. óta támogatja Romániában ennek az oktatási rendszernek a fejlődését. Az első diákok, akik már befejezték a képzést, mára már a vállalat munkatársai.

A duális képzés azoknak a nyolcadikos végzős diákoknak szól, akik szeretnének szakmát tanulni, egyforma hangsúlyt fektetve az elméleti és a gyakorlati képzésre, hogy tanulmányaik végeztével, szakmai képesítéssel rendelkezzenek és elkezdhessék a munkát, kiegészítő felkészítés nélkül. Ebben az időszakban indul el az általános iskolákban a tájékoztatási kampány, mely által a diákok infórmációhoz juthatnak a szakképzés részleteiről, a tanulmányi körülményekről, a gyakorlati oktatásról és a juttatásokról.

Szatmárnémetiben a DRÄXLMAIER vállalat partnere, már 2015. óta, az I. C. Brătianu iskolaközpont, amikor itt a két intézmény együttműködése nyomán elindult az első szakképzési osztály. Az eltelt két évben 26 diák lépett be a vállalat által támogatott duális képzési programba.

Hosszútávú partneri kapcsolat

"A DRÄXLMAIER vállalattal való együttműködésünk a 2015-2016-os tanévben kezdődött. Azóta egy sor olyan tevékenységet bonyolítottunk le közösen, amelyek jótékony hatással voltak mind az iskolánkra, mind a diákjainkra nézve. Jelenleg a diákok három csoportban vesznek részt gyakorlati oktatáson a vállalat keretein belül, ahol lehetőségük nyílik megismerkedni a legmodernebb technológiákkal és a munkakörnyezettel. A vállalat támogatott minket az iskolai terek felújításában és részt vett az idei Technológiai Olimpiász megyei szakaszában szereplő diákok díjazásában is. A 2017-2018-as tanévben is folytatni fogjuk az együttműködésünket. Célul tűztük ki, hogy a vállalat keretein belül folyó gyakorlati oktatásban résztvevő diákok létszámát növeljük és egy új szakképszési profilt is engedélyeztetünk majd", mondja prof. ing. Daniela Ursu, az I. C. Brătianu iskolaközpont igazgatója.

A szakképzési programban résztvevő diákokat, akik gyakorlatra jönnek a vállalathoz, Adrian Scurt, a szakoktatási tréner irányítja. "Azoknak a fiataloknak, akik szakmát tanulnak, nagyon fontos, hogy lehetőségük legyen megismerkedni a gépkkel, amelyekkel dolgozunk, hogy lássák a gyakorlatban is, hogy ezek hogyan működnek és az iskolai elméleti oktatás mellett a gyakorlattal is találkozzanak" mondja Adrian Scurt. "A diákoknak berendezünk egy speciális műhelyt, ahol megismerhetik a termelésben alkalmazott munkafolyamatokat és modern felszerelésekkel dolgozhatnak" tette hozzá a tréner.

A diákok tapasztalatai

A vállalat, mindamellett, hogy a diákoknak magas szintű szakmai képzést nyújt szakembereinek irányítása alatt, havi 200 lej magán-ösztöndíjat is biztosít számukra – az állam által adott 200 lejes ösztöndíj mellett – valamint védőfelszereléseket és ingyenes szállítást is biztosít az iskola és a vállalat között.

A programban résztvevő diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy szakmát tanuljanak a DRÄXLMAIER vállalaton belül és a gyakorlatban is fejlesszék a tudásukat. "A DRÄXLMAIER vállalatnál sokat tanulhatunk arról a szakterületről amit választottunk. A szakemberek nyitottak arra, hogy tanítsanak minket és válaszoljanak a kérdéseinkre" mondja Mocan Alin, a tizedikes diákok egyike, akik a DRÄXLMAIER által támogatott szakképzésben vesznek részt.

"Jól érzem magam a DRÄXLMAIER-nél. Jó körülmények között dolgozhatunk, az emberek kedvesek és nyitottak. Sokat tanulhatunk tőlük szakmai és személyi szinten is. Már az első héten sok érdekes dolgot magyaráztak el nekünk", teszi hozzá Nagy Cristian, a IX. E osztály tanulója.

A 2017-2018-as tanévben a DRÄXLMAIER, partnerével közösen két kilencedik osztályt indít, 14 - 14 hellyel. A diákok új generációját egy CNC operátor és egy elektrotechnikus szakprofilú osztály várja majd. A beiratkozó diákok egy szelekciós folyamatban vesznek részt, amelyet a iskola és a vállalat képviselői közösen vezetnek majd.

"A DRÄXLMAIER egy komoly cég és fel tud minket készíteni az életre, azáltal hogy segítenek kiváló villamossági szakemberré válni és jó munkakörülményeket biztosítanak nekünk", mondja meggyőzően Boroș Lóránd, a X. F osztály diákja.

Az érdeklődők a beiratkozásról és a felvételiről részletes tájékoztatást kaphatnak a ”Ion I.C. Brătianu” Szakkollégium titkárságán a 0261-734670 telefonszámon vagy a DRÄXLMAIER vállalat titkárságán a 0361-732101-es telefonszámon.

A DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 55.000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group, a kliensspecifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2015-ben a DRÄXLMAIER Group 3,7 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche és a Volkswagen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: