2016-06-15 16:26:14• hírek • Kocsis Zoltán

A jövő műépítészei a környezetvédelem jegyében

A köztük lévő partnerségi szerződés jegyében a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség csütörtökön az Aurel Popp Művészeti Líceum tizenhárom diákját díjazta. A fiatalok vízi járművek terveit készítették el, ezért járt az elismerés.

A környezetvédelmi ügynökség közel egy évig tartó és pénteken véget érő vetélkedő hat győztes csapatának - Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum, a Constantin Brancusi Líceum, a Nagykárolyi 3-as számú Líceum, az Avram Iancu Általános Iskola, a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium és a Szamosborhídi Általános Iskola - egy-egy vízi járművet kell készíteniük pillepalackokból és újrahasznosítható hulladékokból, amiket majd szeptember 22-én, a nemzetközi környezetvédelmi napon bocsátanak a Szamosra. Ezeknek az eszközöknek a terveit készítette el a 13 diák, akik Békéssy Erzsébet igazgatónőtől vehették át az oklevelet. „Meggyőződésem, hogy aki dolgozik, azt motiválni, jutalmazni kell", fűzte hozzá az eseményhez Békéssy.

A fiatalok nem csak oklevelet, de egy-egy értékjegyet is kaptak, amelyek felhasználásával kedvezményesen lovagolhatnak az Atyában található lovardában. Mi több, a természet közelsége akár ihletően is hathat a leendő művészekre.

A környezetvédelmi és az oktatási intézmény közötti együttműködés ezzel természetesen nem merül ki, a fiatalok ugyanis ökoházakat is készítettek, amelyeket a zöld ház program elindításakor mutat majd be az ügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: