2019-10-07 09:02:49• hírek • Bede Emőke

A jövő informatikusai számára szervez versenyt a Rotary Club

Az okoseszközök világában bekötött szemmel is eligazodó, avagy divatos szóval élve, "smart" fiataloknak számára hirdetnek versenyt, melyre szeretettel várnak minden Szatmár, Szilágy, Bihar és Máramaros megyei általános- és középiskolás diákot.

A Technikai Innovációs és az IT DaVinci című versenyt a szatmárnémeti Rotary Club szervezi a bukaresti Rotary Club, a szatmárnémeti Rotaract és Interact támogatásával, helyszínéül pedig Szatmárnémeti egyik legimpozánsabb épületébe, az Iparosotthon szolgál majd. A szombaton, 12 órától kezdődő regionális verseny célja, hogy támogassa és elismerje a diákok által a műszaki innováció és az informatika területén elért eredményeket, illetve ösztönözze őket a további fejlődésre. A jelentkezéseket október 8-ig várják, a verseny további részletei - egyebek mellett a zsűrizési szempontok - megtalálhatók az ide kattintva elérhető webhelyen.


A verseny három tematikus szakaszból áll: 

  • Mesterséges intelligencia és szoftver  
  • Robotika és ipari automatizálás 
  • Kreatív mérnöki munka.
     

A három tematikus szakaszban két, életkor alapján felállított alszakaszt is megkülönböztetnek:

  • V - VIII. osztályos tanulók
  • IX. - XII. osztályos tanulók
     

A díjakat minden egyes szakaszra és alszakaszra külön-külön osztják el: 1. hely – 1000 lej,  2 hely – 750 lej, és a 3. hely – 500 lej. A zsűri központi bizottsága kiválasztja a legjobb munkákat, és ezek részt vehetnek az országos szakaszon is, amelyre 2019. november 2-án kerül sor a bukaresti Gheorghe Lazăr Nemzeti Főiskolán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: