2006-06-17 13:53:33• hírek • Noemi Brigitta Boros

Színkavalkád az étlapon

Kutatások bebizonyították, hogy a különböző árnyalatok hatást gyakorolnak ránk.

Már sokan foglalkoztak a témával, és kutatók is bebizonyították, hogy a különböző árnyalatok nemcsak a szemünket gyönyörködtetik, hanem a lelkünkre és energiaszintünkre is hatást gyakorolnak.

A barna színű élelmiszerek bizonyítottan nyugtató hatásúak, melegséget és biztonságérzetet árasztanak. Ha ezekre van szükségünk, együnk datolyát, fügét, diót, mandulát vagy mogyorót.

A narancssárga rendkívül erős energetizáló hatású, önbizalommal, vitalitással és érzékiséggel tölti fel a fogyasztóit. Ha lehangoltak és fáradtak vagyunk, vagy hiányzik belőlünk a motiváció, együnk barackot, narancsot, mandarint és papayát.

A piros a tűz és a szenvedély színe, melegséget, erőt és energiát sugároz, még élelmiszerek formájában is. Fogyasszunk sok piros almát, ribizlit, csipkebogyót.

A sárga színű ételek nyugtatóan hatnak ránk, kedvezően befolyásolják az agyműködést, boldogságot, derűt és jókedvet árasztanak, ezért fogyasszunk minél több sárgadinnyét, körtét, banánt, barackot, ananászt, grépfrútot, citromot és mangót.

A kék a hideg színek közé sorolható, viszont a színterápiát alkalmazók szerint a vágyak, hűség és kiegyensúlyozottság színe, ezért érdemes sok kék szőlőt, szilvát és szedret enni.

A remény és a fejlődés színe a zöld, amely feszült, stresszes időszakban nyugtató hatással bír, így a körte, zöld alma és kiwi is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: