2012-01-05 16:41:30• hírek • Szatmár.ro

A jótékonysági Chicago előadáson 8390 lej gyűlt

A Harag György színtársulat december 30-án újra bemutatta a Keresztes Attila által rendezett Chicago musicalt. Az előadás teljes bevételét a társulat a Hans Lindner Alapítvány rákbeteg  gyermekeket segítő Reménysugár programjának ajánlotta fel. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében adta át az adományt Stier Péter igazgató Koczinger Tibornak.

Komoly sikernek örvendett a karitatív kezdeményezés: a Chicago-t teltház előtt játszotta a Harag György Társulat. Az előadásban a társulat minden tagja szerepelt, így a társulat egész közössége a jó ügy mellé állt a december 30-án tartott előadással.

Stier Péter, a színház ideiglenes igazgatója egy sajtótájékoztató keretében adta át a 8390 lejes jegybevételt és adományt a Hans Lindner Alapítvány vezetőjének, Koczinger Tibornak. Stier kijelentette: hagyományt szeretnének csinálni a karitatív célzattal megtartott előadásból, hiszen a társulat minden tagja pozitívan állt hozzá a kezdeményezéshez, a segítség, támogatás pedig mindig jól jön az olyan civil szervezeteknek amelyek a rászorulók segítésének szentelik munkájukat. Koczinger Tibor köszönetet mondott a társulatnak és a közönségnek, hogy adományukkal segítették a Reménysugár program által támogatott rákbeteg gyermekekben életben tartani a reményt.

"Mindeddig a pillanatig alapítványunknak semmilyen erőfeszítést nem kellett tennie az akció megszervezéséhez, népszerűsítéséhez, lebonyolításához. Egyszerűen ölünkbe hullott, mondhatnánk „hátból lendített“ minket ez a támogatás, mely mostantól már kötelez minket arra, hogy ezt jóra, a beteg gyerekek esélyeinek javítására fordítsuk" - mondta Koczinger az összeg ünnepélyes átvételekor.

Mint megtudtuk, a befolyt támogatásból elsősorban életmentő készülékek (lélegeztető, infúzióadagoló, vércukorszintmérő), illetve a rehabilitációt segítő erőgépek (gyalogló- és futópad, szobabicikli) lesznek vásárolva.

"Tudjuk, hogy a gyerekeknek szükségük van odaadó orvoslásra, de azt is tudjuk már, hogy a felépülésükben mi is így tudunk és fogunk segédkezni a megvásárolandó készülékekkel. Munkánkban azonban nem lankadhatunk, mert továbbra is szükség lesz összefogásra, segítő kezekre, lelkes szívekre és imákra, mely folyamatosan azt erősíti bennük, hogy az emberek jók, és megteszik, ami tőlük telhető. Éltessük tehát tovább is együtt a reményt" - zárta a sajtótájékoztatót Koczinger Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: