2011-09-14 12:42:10• hírek • Kocsis Zoltán

Öt óvoda 30 óvónője vett részt a képzésen

Kedden ért véget az a magyar-román határon átnyúló projekt, amely a szatmári óvodanők szakmai továbbképzését célozta meg. A „Kompetencia fejlesztés és integráció az óvodában" elnevezésű programban Szatmár megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több intézménye is részt vett.

A Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont által lebonyolított projektben összesen öt Szatmár megyei fő óvoda - a Hám János, a Voinicelul, a 33-as számú valamint a vetési és a 3-as számú nagykárolyi- és további három csatolt intézmény összesen harminc óvónője vett részt - tudtuk meg Miclaus Judit képzőtől.

A program keretein belül az országhatár által elválasztott két Szatmár megye óvónői többször is részt vettek egymás óráin, foglalkozásain illetve műhelymunkák során tematikus megbeszéléseket folytattak. A partiumi csoport feladatául a saját nevelési igényű gyerekek integrálása jutott.

A keddi kiértékelés során Miclaus Judit elmondta, úgy érzi, sikerült érdekessé és izgalmassá tenni a foglalkozásokat és hogy valamennyi résztvevő hozzáállásával maximálisan elégedett.

Egyelőre a program romániai része ért csak véget, hisz az érintett óvónőkre még további két képzés vár Magyarországon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: