2019-01-25 06:41:00• hírek • közlemény

A jó Szatmár megyei alapanyag megvan, a feldolgozóipar kell szárnyra kapjon

Január 24-én Szatmár megyébe érkezett és Tasnád, valamint Nagykároly környékén tett látogatást Magyar Lóránd parlamenti képviselő és Pataki Csaba megyei tanácselnök kíséretében a magyar kormány határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Kiss-Parciu Péter.  

A partiumi gyökerekkel rendelkező politikus a Magyarország Kormányának hamarosan induló gazdsaságfejlesztési programja kapcsán érkezett a megyébe. Felmérni, hogy mik az igények, milyen potenciális befektetési lehetőségek vannak a helyi mezőgazdaságban.
 

A látogatás első állomásaként Tasnádon egy leendő gyümölcsfeldolgozó, szörp és lekvárkészítő üzem telephelyét látogatták meg, majd Magyarcsaholyban a helyi gyülölcstermesztőkkel találkoztak a református gyülekezeti házban. Mezőteremen Koncz István zöldségtermesztő gazdaságát keresték fel, Piskolton pedig a helyi zöldségtermesztőkkel beszélgettek. Csanáloson a Schontal Innovative limousin szarvasmarha farmon egyeztettek az állattartókkal és mérték fel az igényeket, fejlesztési lehetőségeket.



„Fontosnak tartjuk, hogy Szatmár megyében is beinduljon a gazdaságfejlesztési program. A Tasnád és Nagykároly környékén tett látogatásunkkkor kiderült, hogy elsősorban feldolgozóegységekre van szükségük a környék gazdálkodóinak. A megtermelt jó minőségű zöldséget, gyümölcsöt, vagy akár a húst így a gazdálkodó nem kell kényszerből, olcsón eladnia mint alapanyagot, hanem lehetőség lenne a helybeni feldolgozásra, minek következtében helyi jellegű, házias termékek kerülhetnek a boltok polcaira” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a képviselőház mezőgazdasági bizottságának tagja.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: