2010-08-25 14:43:41• hírek • MTI/Reuters

Visszaéltek a Jedi névvel

Ötmillió dolláros pert akasztott George Lucas, a Star Wars atyja egy cég nyakába, amely gondolattal irányítható számítógépes alkalmazását a "jedi" névvel fémjelezte.

Az alperes Jedi Mind Inc. olyan vezeték nélküli headsetet kínál, amely az agyhullámok tudatos és nem tudatos szintjét is érzékelve lehetővé teszi, hogy a felhasználó számítógépes játékot irányítson vagy bizonyos szoftveralkalmazásokat futtasson pusztán a gondolataival.

A "Jedi Mind" kifejezés a Lucas alkotta Star Wars-filmsagából ismerős. A jedi lovagok egyik képességére utal, amellyel a gondolataik segítségével képesek erőszakmentesen megoldani konfliktusokat úgy, hogy megváltoztatják ellenfeleik szándékát.
A filmes által irányított LucasFilm produkciós cég 2009 májusában felszólította a Jedi Mind képviselőit, hogy álljanak el a névbitorlástól. A cég vezetője, Brent Fouch szinte nyomban ígéretet is tett erre, de Lucasék szerint azóta sem történt semmi, pedig tavaly szeptemberben tettek egy újabb kísérletet: peren kívüli rendezést ajánlottak a Jedi Mindnak.

A cég egyébként a Master Mind, a Jedi Mouse (gondolattal irányítható egér) és a Think Tac Toe elnevezésű termékeket forgalmazza. A stúdió szerint a márkanév elorzása összezavarja a piaci érdekeltségeiket, károsítja üzleti érdekeiket és reputációjukat, ezért legkevesebb ötmillió dolláros kártérítést kértek keresetükben.


Az igazi jedik
Az igazi jedik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: