2015-06-11 17:42:45• hírek • Szatmár.ro

A játékok értékesítését ellenőrizték a fogyasztóvédők

Május végén a játékok értékesítését ellenőrizték a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakemberei.

Közel 49 ezere lej értékben vizsgáltak meg játékokat szerte a megyében, összesen 16 kereskedelmi egységben. Az ellenőrzéseket követően 545 termék árusítását függeszetették fel ideiglenesen, melyek értéke körülbelül 13 ezer lejre becsülhető.

A szakemberek elsősorban a játékszerek leírásait ellenőrizték, vagyis, hogy a csomagolás tartalmaz-e használati utasítást, fel van-e tüntetve a CE jelzés (megfelelőségi nyilatkozat), vagyis hogy az adott termék megfelel-e az uniós előírásoknak.

Sok esetben hiányos vagy helytelen volt a román nyelvű leírás, 5 kereskedelmi egységben pedig csak idegen nyelvű termékleírást találtak az ellenőrök. Négy kereskedőt azért büntettek meg, mert egyes játékokra nem biztosítottak termékgaranciát.

A játékszerek árusítására vonatkozó érvényben lévő törvények azt is előírják, hogy a játékon olvasható kell legyen az adott termék azonosító kodja, az, hogy hol gyártották - Eu-s országban vagy nem - illetve a gyártó elérhetőségei.

Összesen 15 kereskedelmi egység kapott pénzbírságot 19 ezer lej értékben, ezen kívül írásos figyelmeztetéseket róttak ki a fogyasztóvédelmisek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: