2011-11-24 19:53:45• hírek • Kocsis Zoltán

A járda, ami nem vezet sehová

Van egy járda Szatmárnémetiben, ami egy oszlopnak, korlátnak vagy az úttestre vezeti a járókelőket. Ez a járda a Decebal-híd lábánál található.

Aki a Szamossal párhuzamosan végig akar sétálni a Transilvania sugárúton, és ezt nem a töltésen, hanem az úttest mellett akarja megtenni, egy bizonyos ponton apró kellemetlenségbe ütközik: hirtelen nincs tovább, mert elfogy a járda. Aki pedig mondjuk a Romana tértől szeretne elsétálni a Babes-Bolyai Egyetem épületéig, annak már rögtön útja elején le kell térnie az „egyenes útról" és az igen forgalmas úttestre kell lépnie.

A Decebal híd felhajtója alatt ugyanis egyszer csak elfogy a járda. Pontosabban a feljáró oszlopába ütközik. Előbb elkeskenyedik, majd teljesen eltűnik. Aki tovább szeretne menni, annak bizony le kell lépnie az úttestre, és szembe kell néznie az autók forgatagával...

Amennyiben ezt nem akarja, vagy nincs bátorsága megtenni, akkor felmerülhet benne az ötlet, hogy megkerülje az említett oszlopot. Ez a terv kivitelezhetőnek tűnik, főleg száraz időben, hisz a töltésről ott vezet le a járda. Igen ám, de miután megkerüli az oszlopot, kiderül, hogy a járdát vaskorlát szegélyezi. Ismét két lehetősége van: átmászik vagy visszafordul.

Amikor visszafordult, szívét fogai közé szorítja és az úttesten kerüli meg a fránya oszlopot: újabb meglepetés! A tartópillér túloldalán újabb fémkorlát. Még néhány méter kell tehát megtennie az úttesten.

Jobban jár tehát ha a töltésen sétál végig. Vagy autóba ül...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: