2017-09-10 10:04:54• hírek • Hirado.hu

A hurrikán előtt még fellőtték a titkos űrhajójukat az amerikaiak

A SpaceX sikeresen eljuttatta az űrbe az Amerikai Légierő drónját.

Még kedden szállt fel a floridai Kennedy Űrközpontból Elon Musk Falcon 9 elnevezésű hordozórakétája az X-37B Orbital Test Vehicle-lel (OTV) – számolt be a Bloomberg.  A titkos drón, melyet a Boeing Co. és a Lockheed Martin Corp. közösen fejleszt a légierő számára, fellövése azért hívta fel magára még jobban a figyelmet, mert az időjárási viszonyok Irma miatt nem éppen ideálisak.

70 milliárd dollárt elégetnek

A titkos gép, leírása szerint az egyetlen visszatérésre is képes eszköze a NASA-nak az Orbiter űrsikló óta, ugyanakkor előbbi tovább képes a föld körül keringeni. Az X-37B OTV-t csak néhány évente lövik fel, így ettől Elon Musk cége nem fog még jobban meggazdagodni – írják Brian Weedenre hivatkozva. A szakértő szavaiból ugyanakkor az derül ki, hogy jelzés értékű, hogy a milliárdos hordozórakétájára bízták az eszközt. Az amerikai fegyveres erők a becslések szerint 70 milliárd dollárt fog költeni 2030-ig különféle eszközök űrbe juttatására.

A SpaceX az idei évre 20-24 utat tervez, melyek során kereskedelmi megrendelők mellett a NASA számára is dolgoznak majd. A vállalat deklarált célja, hogy az űrutazást olyan olcsóvá tegye, mint a repülőgépek használatát, azáltal, hogy „újrahasznosítja” a rakétákat. A Falcon 9 sikeresen visszatért a földre mostani missziója után, ahogyan az a cég által közzétette videóból is kiderül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: