2017-05-10 09:26:27• hírek • Szatmár.ro

A hulladékgazdálkodási különadó eltörlését kérte Kereskényi

Bukarestben találkozott kedden a Romániai Municípiumok Egyesületének igazgatótanácsa, amelynek tagja Kereskényi Gábor is.

Szatmárnémeti polgármesterének tájékoztatása szerint több fontos témát is megvitattak az ülés folyamán, amelyen részt vett Graţiela Leocadia Gavrilescu környzetevédelmi miniszter asszony és Lia Olguta Vasilescu munkaügyi miniszter asszony is.

Az egyik legfontosabb téma a 196/2005-ös számú Sürgősségi Kormányrendelet módosítása volt. A polgármesterek kérték a miniszter asszonyt, hogy minél hamarabb találjanak megoldást a 80 lejes különadó eltörlésére, hiszen ezzel igazságtalanul terhelik a lakosokat. A javaslat az volt, hogy csak azokat az önkormányzatokat büntessék, ahol nem tartották be a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó előírásokat.

Ezen kívül szóba került a hamarosan életbe lépő egységes bérezés kérdése, valamint az építkezési engedélyek egyszerűbb kibocsájtása is.

Mint azt már megírtuk: a kormányrendelet értelmében a szeméttelepen lerakott minden tonna háztartási hulladék után 80 lejt kell fizetni. Idén. A tervek szerint ugyanis jövőre már 120 lej lesz ez az összeg. Így próbálják elérni a szeméttelepre jutó hulladék mennyiségének csökkentését és rávezetni a lakosságot a szelektív gyűjtésre - Európai Uniós nyomásnak köszönhetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: