2010-03-09 13:24:03• hírek • Póti Orsolya

A hosszú haj ápolása

Manapság egyre nagyobb szerepe van a külső megjelenésnek, melynek egyik legfontosabb tartozéka a haj. Akár rövid, akár hosszú a hajunk, ez adja meg arcunknak a keretet, és számos tanulmány bizonyította, hogy e keret nélkül arcunk tíz évvel idősebbnek látszik.

Cikkünkben megkísérelünk néhány jó tanácsot, és tippet adni hosszú hajat viselő olvasóinknak. Segítségünkre lesz Kornis Beáta fodrásznő is, aki szakmai tapasztalata során már sokféle hajtípussal foglalkozott.

Sokan azok közül, akik hosszú hajat viselnek, találkoztak már olyan problémákkal mint töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek. Ezeken korábban csak az olló segített, ma már viszont megelőzhetjük a problémákat helyes hajmosással, balzsamok illetve pakolások használatával is, azonban nem árt két hónaponként egy két centit vágatni hajunkból egy hozzáértő fodrásszal.

Kezdjük a hajmosással: a hosszú haj a szálak tövénél hamar zsírosodik, ezért döntő fontosságú a megfelelő sampon kiválasztása. A sampont csak a hajtőre vigyük fel, és alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe is, majd öblítsük le. Öblítés után a hajvégeket kenjük be hajbalzsammal, amely lezárja a mosás által kinyílt pikkelyréteget. Ezáltal sokkal könnyebben kifésülhetjük hajunkat, és a hajszálak is védve lesznek. Mosás és balzsamozás után addig kell öblíteni hajunkat, amíg hab nélküli víz folyik belőle.

A hosszú hajszálak végei folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és a vállunkon történő súrlódásnak. Ezért nagyon fontos, hogy hajvégeinket rendszeresen ápoljuk. Használjunk naponta hajolajat, vagy hajvégápoló krémet. Ezeket természetesen csak a sérült hajszálak végeibe simítsuk bele, és ne masszírozzuk a fejbőrbe, mert ezáltal zsírosodik a haj.

Sokkal élettel telibbek, és fényesebbek lesznek tincseink, ha esténként alaposan kifésüljük. Azonban a hosszú hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, stílfésűvel vagy kefével, hanem használjuk a finom sörtéjű disznószőr fakefét, vagy csontfésűt. Ezek ugyanis nem sértik sem a fejbőrt, sem a hajszálakat. A hosszúra növesztett hajszálak egészséges szépségének megóvása érdekében természetesen nem mondhatunk le teljesen a hajvágásról sem. Nyolc hetente elegendő egy-két centivel megrövidíteni a féltett tincseket. A szakszerű vágás egyébként is gyorsítja a haj növekedését.

A következő cikkünkben a rövid haj ápolásáról és formázásáról olvashatnak néhány fontos és érdekes tippet és tanácsot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: