2020-06-24 09:45:13• hírek • Fizetett tartalom

A hosszú élettartam kulcsa a jól kiválasztott motorolaj

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Ha arra a kérdésre keressük a választ, hogyan tudunk megfelelően gondoskodni a motorháztető alatt zakatoló gépezetről, akkor mindenkinek azonnal a rendszeres szervizelés ugrik be elsőként, azonban nem szabad elfelejtkeznünk a megfelelő időközönként elvégzett olajcseréről sem.

A motorolaj ugyanis kenőanyagként szolgál e bonyolult szerkezetek belső terében: filmréteget képez a fém alkatrészek között, ezzel csökkentve a súrlódás, illetve a későbbi kopás mértékét, emellett jelentős szerepe van a motor tisztán tartásában és a korrózió elleni védelemben is. Tehát a motorolaj szerepét leginkább a szervezetünkben keringő vérhez tudnánk hasonlítani, ennek ellenére mégis sokan hajlamosak több ezer kilométerrel elodázni az olajcserét.


De milyen időközönként is kell cserélni a kenőanyagot? Nos, a kilométereket tekintve ez leginkább attól függ, milyen járműről van szó, de olyan tényezők is befolyásolják a csereperiódust, mint a betöltött olaj minősége és mennyisége, a használt üzemanyag típusa, az autó évjárata, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, de a vezetési körülményeknek is van némi beleszólása ebbe. Viszont nem lehet azt állítani, hogy az olajcsere időszerűségét csak és kizárólag a megtett kilométerek száma befolyásolja, hiszen az is elképzelhető, hogy az autó alig 2-3000 kilométert tesz meg egy évben. Hiába azonban az alacsony futásteljesítmény, 1-1,5 év után mégis érdemes ránézni az olajra, hiszen elöregedhet és ennek következtében veszít kenőképességéből és hatékonyságából is. Mindezeket figyelembe véve rendszeresen ajánlott felkeresni egy megbízható szervizt, ahol a hozzáértő szakemberek az autó számára leginkább megfelelő olajat ajánlják majd.


Szatmárnémetiben bátran fordulhatunk a Closca sugárúton található AutoAs-hoz, amely minden olyan autótulajdonosnak segítő kezet nyújt, aki szeretné megtalálni a motor számára ideális, a gyártó által is ajánlott olajat. Ehhez egy professzionális adatbázis áll rendelkezésükre, melynek köszönhetően pillanatok alatt kikeresik, milyen kenőanyaggal tehetjük a legjobbat a gépnek. E kérdésben ugyanis nem érdemes könnyelműen legyinteni, hiszen a gyártó tudja leginkább, hogy motorjaihoz milyen specifikációkkal rendelkező, milyen normáknak eleget tevő kenőanyagra van szüksége ahhoz, hogy tökéletesen üzemelhessen még jó sokáig.


Természetesen a megfelelő kenőanyagot az AutoAs-nál is be lehet szerezni, és szükség esetén az olajcserét is megoldják. Ne habozzon tehát felkeresni őket, ha szakszerű kezekben szeretné tudni autóját, ugyanis a megfelelő gondoskodást a motor hosszú élettartammal fogja meghálálni.


Az AutoAs a Closca sugárút 42. szám alatt várja ügyfeleit. A megbízható szakemberekből álló csapat hétfőtől péntekig 8:30 és 18 óra között, szombaton pedi 8:30-tól 13 óráig áll az autósok rendelkezésére. További információkért tárcsázza a 0261 806 026-os vagy 0728 555 592-es telefonszámok egyikét, vagy keresse fel személyesen a szervizt, ahol minden kérdésére választ adnak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: