2013-10-23 02:06:56• hírek • Kocsis Zoltán

Tatu szállította a Steaua első gólját és pontját

foto: fcb.ch
foto: fcb.ch

Az eddig gól és pont nélküli Steaua azzal a tudattal fogadta a Baselt, hogy nyernie kell, ha legalább az Európa Ligában való folytatásra feljogosító harmadik helyet meg akarja szereznie. Ez nem jött össze, mi több, az első gól és első pont is perceken múlott.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám egyértelműen a Basel játékosai voltak veszélyesebbek. Amíg a Steaua, amelyben a szatmári Florin Gardos végig a pályán volt, Stanciu és Tanase két távoli lövéséig jutott csak, addig Frei már a 10. percben veszélyeztetett, Georgievskinek két perccel később pedig a gólvonalról kellett mentenie Ivanov fejesét követően, míg a 30. percben Stocker csavarása után a kapufán csattant a labda.

A pihenő után aztán alig telt el három perc, a vendégek vezetést szereztek. Latovlevic mintha még fejben az öltözőben lett volna, úgy passzolt keresztbe. Streller lecsapott a labdára, Diazhoz játszott, aki olyan 25 méterről pazarul csavart a felső sarokba.

A gól kényelmessé tette a svájciakat, a Steaua pedig egyre nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Az utolsó húsz percben kapuja elé szegezte a vendégeket a román csapat, ám komoly helyzetig nem igazán jutott. A 74. percben aztán Popa passzolt középre Tatuhoz, ekkor még hibázott a brazil. A 88. minutumban viszont megelőzte védőjét, és a léc alá vágta Popa passza után a Steaua idei első BL-gólját - beállítva ezzel a végeredményt is.

A csoport másik meccsén az eddig hibátlan Schalke már az 5. percben gólt kapott, majd a Chelsea szétkontrázta ellenfelét: a szünet után előbb Torres szerezte meg második gólját, majd Hazard állította be a 3-0-ás végeredményt.

Ami a többi mérkőzést illeti, az F jelű halálcsoportban két 2-1-es idegenbeli siker született. A Dortmund Mhitarjan és Leandowski góljaival nyert Londonban az Arsenal ellen, míg a Napoli Marseille-ből vitte el a három pontot Callejon és Zapata találataival. Ezzel a Marseille gyakorlatilag búcsút mondhat a kupatavasznak, míg a másik három csapat egyaránt hat ponttal várja a folytatást.

A G csoportban is két idegenbeli siker született. Diego Costa mesterhármasával az Atletico Madrid simán nyert Bécsben az Austria ellen, ezzel továbbra is hibátlan és gyakorlatilag már továbbjutott. A másik találkozón a Porto a 6. perctől emberhátrányban játszott a Zenit ellen és hiába a hősies küzdelem, Kerzsakov hajrában szerzett fejes góljával az oroszok végül elvitték a három pontot.

Az est rangadója nagy küzdelmet és taktikai csatát hozott, igazán látványos meccset azonban nem. A Milan az első perctől kezdve foggal-körömmel védekezett a Barcelona ellen, ráadásul a 9. perctől volt is mit védenie: Mascherano hibája után Robinho lőtte kapuba Kaka passzát. Az olaszok előnye alig negyed órát tartott, ekkor Zapata hibázott, Messi büntetett. A folytatásban a katalánok előtt adódott még néhány nagyobb gólhelyzet, ám mivel mindkét csapat úgy gondolta, nem kockáztat sokat, így már nem változott az eredmény. Glasgow-ban az Ajax védője, Denswil volt a találkozó negatív hőse: előbb összehozott egy tizenegyest, majd rajta pattant meg egy lövés - a Celtic 2-1-re nyert az Ajax ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

E csoport:
Steaua Bucuresti-FC Basel 1-1
gólok: Tatu (88.) illetve Diaz (48.)
a hazaiaknál a szatmári Florin Gardos végig a pályán volt
FC Schalke 04 -Chelsea 0-3
gólok: Torres (5., 69.), Hazard (87.)
a hazaiaknál Szalai Ádám a 71. percben lépett pályára
A csoport állása: 1. Chelsea 6 pont, 2. Schalke 04 6 p., 3. FC Basel 4, 4. Steaua 1p.

F csoport:
Arsenal-Borussia Dortmund 1-2
gólok: Giroud (41.) illetve Mhitarjan (16.), Lewandowski (82.)
Olympique Marseille-Napoli 1-2
gólok: Andre Ayew (85.) illetve Callejon (42.), Zapata (67.)
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Borussia Dortmund 6p., 3. Napoli 6p. , 4. Olympique 0p.

G csoport:
FC Porto -Zenit 0-1
gól: Kerzsakov (86.)
Austria Wien -Atlético Madrid 0-3
gólok: Diego Costa (8., 20., 53.)
A csoport állása: 1. Atlético Madrid 9 pont, 2. Zenit 4p., 3. FC Porto 3p., 3. Austria Wien 1p.

H csoport:
Celtic Glasgow -Ajax Amsterdam 2-1
gólok: Forrest (45., 11-es), Kajal (54) illetve Schöne (90.)
AC Milan-FC Barcelona 1-1
gólok: Robinho (9.) illetve Messi (23.)
A csoport állása: 1. FC Barcelona 7 pont, 2. ACMilan 5p., 3. Celtic 3p., Ajax Amsterdam 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: