2013-11-07 03:02:13• hírek • Kocsis Zoltán

A hosszabbításban úszott el a Steaua győzelme

Alig egy-két perc hiányzott a Steauának ahhoz, hogy Bázelben megszerezze első győzelmét a Bajnokok Ligája idei csoportkörében, amivel ráadásul komoly lépést tehetett volna az európai kupatavasz irányába. A szatmári Florin Gardos végig a pályán volt, az első félidő végén pedig egy óriási helyzete is volt.

A Basel kezdett veszélyesebben, néhány perc játék után Delgado szabadrúgását követően alig kerülte el a kaput a labda. Az első félidőben ezzel együtt a Steaua játszott jobban, a románok agresszív letámadásával a svájciak nem tudtak mit kezdeni. Egy ilyen szituációban szerzett labdával ugratta ki mesterien Szukala Piovaccarit a 17. percben, az olasz pedig nem hibázta el a ziccert, megszerezve a vezetést a vendégeknek. Noha egy perccel később Frei közel került az egyenlítéshez (közeli lövése alig szállt kapu fölé) és hazaiaknak egyéb lehetőségeik is akadtak, a legnagyobb ziccer Gardos előtt adódott. Egy szöglet után a szatmári védő elé került a labda, de lövését Sommer óriási bravúrral hárította.

A szünet után aztán a Basel egyre inkább átvette az irányítást, ki is dolgozott egy-két gólszerzési lehetőséget, ám már úgy tűnt, egyetlen pontot sem tud otthon tartani. A 91. percben azonban Stocker középre lőtt labdájába Sio tette bele a lábát, megszerezve az egyenlítő találatot. Ez egyben az is jelenti, hogy a Steaua 2006 szeptembere óta képtelen nyerni a BL-csoportkörében. Akkor Kijevben a Dinamót sikerült legyőzniük.

A csoport másik meccsén egy óriási kapushiba adta meg az alaphangot: a 31. percben Hildebrand kapus addig totojázott egy kirúgással, amíg Eto'o blokkolni tudta a rúgást, a kameruniról pedig a hálóba pattant a labda. A második félidő elején Eto'o növelte csapata előnyét, a végeredményt aztán egy másik afrikai csatár, a szenegáli Ba állította be. A jelen állás szerint még mind a négy csapat továbbjuthat, reálisan nézve viszont csoda kellene ahhoz, hogy a Steaua legalább a harmadik helyet és ezzel az Európa Ligát megcsípje.

Az est egyik rangadóját Dortmundban játszották, ahol meglepetésre az Arsenal Ramsey góljával nyerni tudott. A másik meccsen az Olympique Marseille végre felmutatott valamit reális tudásából - más kérdés, hogy ez is csak 3-2-es vereségre volt elég a Napoli ellen. Az olaszok a következő fordulóban Dortmundba látogatnak és pozitív eredménnyel könnyen kiejthetik az előző sorozat döntősét.

A G csoportban az Atletico Madrid hazai pályán 4-0-ra legyőzte az Austria Wient, ezzel bebiztosítva továbbjutását. A másik meccsen Gonzalez szerzett vezetést a Portónak Szentpéterváron, ám a védelem elképesztő hibáját kihasználva Hulk gyorsan kiegyenlített. Helton kapus aztán később jóvátette hibáját, amikor megfogta Hulk tizenegyesét - ennek köszönhetően a két csapat küzdhet meg a második helyért.

A játéknap legnagyobb rangadóját Barcelonában rendezték, ahol a katalánok a Milant fogadták. Az olaszok az első félidőben rendkívül gyengén játszottak, szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Ennek megfelelően a Barcelona két gólos előnyre tett szert - igaz, előbb egy könnyedén megadott büntetőből (Messi), majd egy lesgyanús fejessel (Busquets). A félidő utolsó pillanatában azonban teljesen váratlanul szépített a Milan: Kaká szaladt el bal oldalt, középre passzolt labdájába Piqué olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a játékszer a kapuban kötött ki.

A második félidőben Balotelli beálltával feljavult a Milan, Kaká akár egyenlíthetett is volna. A mérkőzés sorsa a 83. percben dőlt el, amikor Fabregas és Messi pazar összjátékát követően utóbbi volt eredményes.

A másik meccsen Schöne szép góljával az Ajax legyőzte a Celticet, így jelenleg még bárki továbbjuthat a csoportból.

E csoport:
Basel - Steaua 1-1
gólok: Sio (91.) illetve Piovaccari (17.)
Chelsea- Schalke 3-0
gólok: Eto'o (31., 54.), Ba (83.)
a vendégeknél Szalai Ádám végig a pályán volt

A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. Schalke 6p., 3. Basel 5p., 4. Steaua 2p.

F csoport:
Borussia Dortmund - Arsenal 0-1
gól: Ramsey (62.)
Napoli - Olympique Marseille 3-2
gólok: Inler (22.), Higuain (24., 75.) illetve André Ayew (10.), Thauvin (64.)
A csoport állása: 1. Arsenal 9p., 2. Napoli 9p., 3. Dortmund 6p., 4. Marseille 0p

G csoport:
Zenit Szentpétervár - Porto 1-1
gólok: Hulk (28.) illetve Gonzalez (23.)
Atletico Madrid - Austria Wien 4-0
gólok: Miranda (11.), Raul Garcia (25.), Filipe Luis (45.), Costa (82.)
A csoport állása: 1. Atletico 12p., 2. Zenit 5p., 3. Porto 4p., 4. Austria 1p.

H csoport:
Barcelona - Milan 3-1
gólok: Messi (30., 11-es, 83.), Busquets (40.) illetve Pique (45., öngól)
Ajax - Celtic 1-0
gól: Schöne (51.)
A csoport állása: 1. Barcelona 10p., 2. Milan 5p., 3. Ajax 4p., 4. Celtic 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: