2015-09-09 21:37:25• hírek • Szatmar.ro

A hosszabbításban esett ki a passzív Olimpia

illusztráció
illusztráció

Több mint egy évtized után találkozott ismét egymással a két szomszédvár csapata szerdán a Román Kupa V. fordulójában, amikor a Nagybánya az Olimpiát fogadta. A mérkőzésre közel 2500 ember volt kíváncsi, annak ellenére, hogy szerda ugye munkanap - ám eléggé eseménytelen 120 percet láthattak. A végén azonban a hazaiak legalább örülhettek...

Gyorsan kirajzolódott, hogy az Olimpia elsősorban védekezésre rendezkedett be és az esetleges kontrákban bízott. Ennek első felét remekül meg is oldotta a csapat, hisz a rendes játékidőben a hazaiaknak mindössze két komoly gólhelyzetet engedélyezett. Más kérdés, hogy a szatmáriak szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Alin Bota kapujára.

Sokáig nem változott a játék képe a ráadásban sem, mígnem a 104. percben Sergiu Arnautu csavart középre egy labdát, a remekül érkező Silviu Balaure pedig a hálóba fejelt.

Az Olimpia a bekapott gól után megpróbált energiákat mozgósítani az egyenlítés érdekében, ám inkább a kontrázó Nagybánya előtt adódtak komoly lehetőségek. Marius Suta kapus azonban a helyén volt és védeni tudott Arnautu fejese és Paul Pacurar kapáslövése után.

A második osztályú bajnokság nyugati csoportját két forduló után vezető Olimpia számára ezzel gyorsan véget is ért a küzdelem a Román Kupában. Csík Tibor vezetőedző a találkozó után sajnálatát fejezte ki a gyors kiesésért és leginkább a frissességet hiányolta csapata játékából.

Az Olimpia a hétvégén a 3. fordulóban a Targovistéhez látogat.

Román Kupa V. forduló:
Nagybánya - Olimpia 0-0, hosszabbítás után 1-0
gól: Balaure (104.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: