2013-08-29 20:48:16• hírek • Kocsis Zoltán

Angol, német és svájci ellenfele lesz a Steauának

Hagyományos jó szerencséje ezúttal sem hagyta el a Steauát a Bajnokok Ligája csoportbeosztásának sorsolásakor. A román rekordbajnok „csupa ismerőssel" csaphat majd össze: a Chelsea-vel, a Schalkéval és a Basellel. A legnehezebb csoportnak az F tűnik, de nagy küzdelem várható az A, B, D és H csoportokban is.

A Steaua az E csoportba került, amelynek toronymagas favoritja a végső győzelemre is esélyes Chelsea. A londoniak idén tavasszal az Európa Ligát, tavaly pedig a Bajnokok Ligáját nyerték meg. Az idei nyolcaddöntőben a két együttes összefutott egymással, akkor a Steaua Bukarestben hatalmas meglepetésre 1-0-ra nyerni tudott, a Chelsea Londonban pedig 3-1-re vágott vissza.

Nem ismeretlen egymás számára a Schalke és a Steaua sem, hisz az Európa Liga csoportkörében 2011 őszén már találkoztak. Akkor Szalai Ádám jelenlegi csapata egy 2-1-es győzelmet valamint egy gól nélküli döntetlent ért el.

Kicsit kakukktojás a Basel, hisz a két piros-kék csapat még nem játszott egymással. Ugyanakkor a svájciak az elmúlt három szezonban egyaránt összecsaptak román csapatokkal. Először 2010-ben a csoportkörben 1- 0-ra kikaptak Kolozsváron, majd odahaza 2-1-re legyőzték a CFR-et. Egy évvel később a Basel oda-vissza megverte a Galacot 2-1-re és 3-2-re, szintén a csoportkörben, hogy aztán tavaly ősszel a CFR visszavágjon és a rájátszás mindkét meccsén legyőzze őket 1-0-ra, illetve 2-1-re.

A legkiegyenlítettebb csoportnak az F tűnik, ahol valamennyi csapat topligás: az angol Arsenal, a tavalyi döntős német Dortmund, a francia Olympique Marseille és az olasz Napoli szerepel itt. A tavaszi finálé győztesének, a Bayern Müchennek szintén meg kell majd izzadnia a CSZKA Moszkva és a Manchester City ellen, míg a cseh Plzennek vélhetően a statisztaszerep jut majd. Kiegyenlített az A (Manchester United, Sahtar Donyeck, Leverkusen, Real Sociedad), a B (Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Koppenhága) és a H (Barcelona, Milan, Ajax, Celtic) csoport is. Utóbbi két szempontból is érdekes. Egyrészt, ez az egyetlen olyan négyes, ahol valamennyi csapat megnyerte már legalább egyszer a BEK/BL-t. Másrészt, az elmúlt két szezonban egyaránt összecsapott egymással a hétszeres győztes Milan és a négyszeres győztes Barcelona - a 2011-2012-es szezonban ráadásul kétszer is.

Magyar szempontbűl érdekes továbbá a C csoport is, ahol a Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosz a Benficával, a Paris Saint-Germainnel és az Anderlechttel találkozik majd. kvartettbe.


A csoportküzdelmeket szeptember 17. és december 11. között rendezik meg, a nyolcaddöntőkre február 18. és március 12. között kerül sor. A negyeddöntő párharcait április 1. és 9. között bonyolítják le, míg az elődöntőket 22. és 30. között rendezik meg. A fináléra május 24-én Lisszabonban kerül sor.

A csoportok
A csoport:

Manchester United (angol), Sahtar Donyeck (ukrán), Bayer Leverkusen (német), Real Sociedad (spanyol)

B csoport:

Real Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Galatasaray (török), FC Köbenhavn (dán)

C csoport:
Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), Olimpiakosz (görög), Anderlecht (belga)

D csoport:
Bayern München (címvédő, német), CSZKA Moszkva (orosz), Manchester City (angol), Viktoria Plzen (cseh)

E csoport:
Chelsea (angol), FC Schalke 04 (német), FC Basel (svájci), Steaua Bucuresti (román)

F csoport:
Arsenal (angol), Olympique Marseille (francia), Borussia Dortmund (német), Napoli (olasz)

G csoport:
FC Porto (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Zenit (orosz), Austria Wien (osztrák)

H csoport:
FC Barcelona (spanyol), AC Milan (olasz), Ajax Amsterdam (holland), Celtic Glasgow (skót)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: