2013-08-29 11:14:34• hírek • Kocsis Zoltán

Alapembereiket veszítették el, de reménykednek

Tembo ekkor még csak elesett, azóta már elrepült
Tembo ekkor még csak elesett, azóta már elrepült

Nem kis meglepetésre a sorozatban elindult mindhárom román csapat eljutott az Európa Liga csoportkörének előszobájába, a rájátszásba. Itt azonban az egy héttel ezelőtti első mérkőzéseken valamennyien alaposan eltávolodtak a csoportküzdelmektől. Balhé, eladás és reménykedés - így fest a kép a visszavágók előtt.

A leghosszabb utat az Astra tette meg, amely eddig búcsúztatta a szlovén Domzalét, a ciprusi Omonia Nicosiát valamint a szlovák Trencsént - tette mindezt veretlenül. A rájátszásban aztán a Maccabi Haifa otthonában elfogyott a lendület és 2-0 arányú vereséget szenvedett. Három napra rá a Petrolul elleni bajnokit is elbukták, ezzel pedig kitört a balhé. Jellemző a romániai viszonyokra, hogy a négy megnyert bajnoki után elveszített meccset követően a csapattulajdonos verbálisan úgy a földbe döngölte az egyik alapembert, Fwayo Tembót, hogy az fogta magát, otthagyta az klubot és meg sem állt Zambiáig.

Ilyen körülmények közepette nem a legideálisabb hangulatban készíthette fel Daniel Isaila játékosait a visszavágóra. Szintén nem sok bizakodásra adhat okot számukra, hogy a hétvégén megkezdődött izraeli bajnokságban a Maccabi folytatta az EL-ben mutatott remeklését, amit az Ironi Kirjat Smona bánhatott. A zöld-fehérek csak azt bánhatják, hogy eddigi 15-0-ás gólarányuk 18-1-re változott - azaz gól kaptak.

Szintén elhagyta egyik alapere a Petrolul csapatát, ám teljesen más okból kifolyólag: az elmúlt valamivel több, mint egy szezon alatt 41 tétmeccsen 16 gólt szerző Gheorghe Grozav az orosz Terek Groznyijhoz szerződött. A csecsenföldi alakulat 2,1 millió eurót fizetett a 22 éves szélsőért. Vele, vagy nélküle, a Petrolulnak amúgy se lett volna sok esélye arra, hogy ledolgozza a Swansea-ben összeszedett 5-1-hátrányt. A szurkolók azonban nem így látják, és mindenképpen dicséretes a csapat iránti elkötelezettségük: az elmúlt napokban a csapatot biztató szlogeneket tartalmazó plakátokat ragasztottak szerte Ploiesti-ben.

A Swansea pocsékul kezdte a szezont, a Manchester United után a Tottenhamtől is kikapott (tegyük gyorsan hozzá, nem is volt könnyű dolga), így könnyen meglehet, hogy Michael Laudrup pihenteti majd egy-két alapemberét.

Szám szerint tekintve a legkisebb hátrányból a Pandurii indul, a dolog apró szépséghibája, hogy a Targu Jiu-i csapat pályaválasztóként kapott ki 1-0-ra a Bragától. Nem javítja a „pandúrok" helyzetét, hogy a portugálok jól, két bajnoki győzelemmel kezdték a szezont. A Braga híres, két szikla közé épült stadionjában tehát egyértelműen hazai piros-fehérek számítanak esélyesnek - Cristi Pustai, a vendégek edzője azonban legalább elmondhatja: tökéletes nyugalomban készülhetett a visszavágóra.

Európa Liga rájátszás, visszavágók (első meccs eredménye):
Astra - Maccabi Haifa (0-2) 19.00 DigiSport1
Petrolul- Swansea (1-5) 20.30 ProTv
Braga - Pandurii (1-0) 22.30 DigiSport1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: