2013-07-29 15:04:46• hírek • Szatmár.ro

A hőség miatt heten kerültek a hétvégén a Sürgősségire

A hétvégi nagy hőségben hét személy került eszméletvesztéssel, napszúrással a sürgősségire - az egészségügyiek azt tanácsolják, hogy a lehető legkevesebb időt töltsük a napon és ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről sem.

Több, mint 450 személy szorult orvosi ellátásra a hétvége során - derül ki a Szatmár Megyei Kórház tájékoztatójából. Az ellátottak közül 109 volt a gyermek. Heten kerültek testi sértést követően sürgősségire, hat személyt kutya harapott meg, hatan pedig közlekedési balesetben szereztek sérülést.

Hét személy került a hétvégi hőség miatt a sürgősségire - volt olyan is, aki rövid eszméletvesztés után kért ellátást, volt kiszáradásos, napszúrásos eset is. Constantin Demian sajtóreferens szerint egyetlen esetben sem volt szükség a gyengélkedők kórházi beutalására.

Mivel azonban a következő napokban is nagy melegre számíthatunk - nap közben állandósul a 30 Celsius fok feletti hőmérséklet -, érdemes néhány tanácsot megfogadni, hogy könnyebben átvészeljük ezeket a napokat. Bár a melegben az idősek, a  gyerekek és a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők vannak veszélyben, mindenkinek érdemes megfogadni a tanácsokat. A legfontosabb a folyadékbevitel, de ne cukrozott üdítőket, koffein vagy alkohol tartalmú italokat fogyasszunk, ugyanis azok csak gyorsítják a folyadék távozását a szervezetből. Arra is figyeljünk, hogy ne igyunk jéghidegen semmit, mert az elfogyasztott innivaló gyomorgörcsöt okozhat. Sétáinkat, elintéznivalóinkat a reggeli vagy az esti órákra időzítsük, ha nagy melegben kell mégis az utcára lépnünk, keressük az árnyékos helyeket.

Elhagyott gyermek, formaldehidet ivó férfi

A hétvége folyamán több, érdekesebbnek tűnő eset miatt is kórházba került két személy: egy 5 éves gyermek a mosógép-környékén játszott, amikor hozzányúlt a géphez és megrázta az áram - szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

A mentősöket egy 8 hónapos gyermekhez is riasztották: ő egészséges volt, szülei viszont a város egyik utcájában hagyták. Információink szerint a csöppségre a régi városközpontban, a Dana 2 szálloda előtt találtak rá, vele voltak testvérei is - egy 10 és egy 9 éves gyermek is. A szüleiket a rendőrök azonosították.

Vasárnap este egy felnőtt férfi is a sürgősségire került, ő véletlenül egy deci formaldehidet ivott meg -  az intenzív osztályra került, állapota súlyos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: