2014-08-07 18:27:32• hírek • Szatmár.ro

A hőség elleni védekezésre figyelmeztetnek

Hogyan vészeljük át a hőséget - tippek a Szatmár Megyei Közeglészségügyi Igazgatóságtól.

A kánikulai óvintézkedésekre hívja fel a figyelmet a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság portálunkhoz eljuttatott közleményében. A szakemberek azt ajánlják a kánikulai időben, hogy két liternél több folyadékot igyunk, hiszen ilyenkor jelentősen nő a test párologtatása is.

Ami viszont egyáltalán nem ajánlott, az alkohol - beleértve a bor és a sör - fogyasztása, hiszen a szeszes ital dehidratálja a szervezetet, emellett pedig csökkenti a védekező képességét a meleg ellen. Ami ugyancsak nem ajánlott, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztása.
Ugyancsak ajánlott otthonunkban a napsütötte, azaz délre néző ablakokat csukva tartani, valamint besötétíteni. S csak éjszaka nyissuk ki, ha már kicsit visszaesett a hőmérséklet.

Azokat az elektromos berendezéseket, amelyekre nincs elengedhetetlenül szükségünk, ne használjuk, hiszen ezek is fűtenek. 
Ha otthonunkban nincs légkondicionáló, vagy az utcán kell járkálnunk, akkor rövidebb-hosszabb időre térjünk be olyan helyre, ahol felszereltek ilyen berendezést, például középületekbe, üzletekbe. Az öltözet ilyen időben mindenképp könnyű, világos színű és természetes alapanyagú legyen. Ne feledkezzünk meg a fej védelméről, a sapka azonban mindenképp világos színű legyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: