2014-06-18 16:24:04• hírek • mti

A horvátok Mandzukiccsal, a kameruniak Eto'o nélkül

Kamerun és Horvátország a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést vív egymással a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, mivel mindkét válogatott vereséggel kezdte a tornát.

Horvátország a vb nyitómeccsén a házigazda Brazíliától szenvedett 3-1-es vereséget, míg Kamerun 1-0-ra kapott ki Mexikótól.

A horvát válogatott középpályása, Luka Modric lábsérüléssel bajlódik, ám a szövetségi kapitány, Niko Kovac szerint bevethető lesz a találkozón, a 42 éves szakvezető egyúttal kitért az eltiltás után visszatérő Mario Mandzukicra is:

"Egyre jobban érzi magát Modric, úgy gondolom, hogy megfelelő állapotban lesz. Mandzukic visszatérése erőt adhat nekünk, mert képes arra, hogy fellendítse a csapat támadójátékát".

A Kamerunt irányító 66 esztendős német Volker Finke az ellenfelet méltatta: "Horvátországnak nagyszerű játékosai vannak, akik élcsapatokban szerepelnek, kiváló együttes. Ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi, elvesztették az első mérkőzésüket. Ha vereséggel kezdesz egy tornán, nincs értelme túl sokat gondolkodni: csak a győzelem elfogadható".

Legutóbb 2002-ben, a japánok és dél-koreaiak által közösen rendezett tornán nyert világbajnoki mérkőzést Kamerun, akkor Szaúd-Arábiát múlta felül 1-0-ra, míg a horvát válogatott - amely még soha nem találkozott világbajnokságon afrikai csapattal - az 1998-as franciaországi tornán szerzett bronzérme óta nem jutott el az egyenes kieséses szakaszig.

Horvátország - Kamerun 01.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: