2011-03-29 13:19:09• hírek • Szatmár.ro

Szexuális hormonok tavaszi robbanása

Itt van a tavasz, itt van újra, ami a szexuális hormonokat is az egekbe pumpálja!

A hosszú téli időszak után, szervezetünk felébred téli álmából, regenerálódik és a hormonok is gőzerővel működésbe lendülnek. A szervezetben végbemenő változások növelik az általános jókedélyt, ezáltal pedig a szexuális vitalitását is.

Tavasszal megnő a szexuális étvágy, ilyenkor az emberek könnyeben euforikus állapotba kerülnek, nyitottabbak a kommunikációra és az ismerkedésre. Mindez a szervezetben bekövetkező hormonális változások számlájára is írható. Ebben az időszakban megnő a test szexuális hormonkoncentrációja. Némi inger hatására ugyanis a szerelemhormon szétáramlik a szervezetben, ami a szexuális eufória állapotát idézi elő. Az oxitocyn hormon tavasszal maximális üzemmódra kapcsol, ami közrejátszik abban, hogy a szexuális vágy is felfokozódjon.

Fontos szerepe van még a természetes fénynek is, ez ugyanis olyan tényező, ami befolyásolja a tobozmirigy aktivitását, ami többek között a szexuális magatartásért is felelős. Ilyenkor sokan „elvesztik az eszüket", és a már meglevő kapcsoltok sok esetben véget érnek. Tavasszal kivirul a természet, újjáélednek a vágyak, megújul az életerő, egyszóval minden a szerelemről és a szexualitásról szól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: