2010-02-25 11:39:52• hírek • Szatmar.ro

A hormonok bosszúja

Talán hihetetlennek tűnik, de a férfiak szervezete tele van női hormonokkal. Ez azt jelenti, hogy valamennyien hím és nőneműek vagyunk egyszerre, legalábbis hormonális szempontból.

Férfiaknál a nemihormon-hiány különféle betegségeket is előidézhet, például a csontritkulás is ennek számlájára írható. Az elmúlt években végzett kísérletek bebizonyították, hogy azoknál a férfiaknál akiknél az ösztrogénhatás erőteljesebb, a csípőjükre híznak. Ellenben azoknak a férfiaknak, akiknek magasabb az androgénszintje, testük kevesebb zsírt tartalmaz.

A hímivarsejtek gyors mozgásának üzemanyaga az ösztrogén. Meglepő, de cseppet sem mulatságos tény az, hogy a férfi megtermékenyítő képességének éppen ez a női hormon az alapja. Amennyiben egy férfi terméketlen ez azt jelenti, hogy szervezetében kevés az ösztrogén. A két nem hormonális egymásrautaltsága abban is megnyilvánul, hogy a férfi prosztata és a női mell szöveti szerkezete nagyon hasonlítanak egymáshoz.

Mivel életünket többnyire korlátozott időintervallumon belül éljük, jó lenne, ha a XXI. század férfia is tudomásul venné az öregedéssel együtt járó elkerülhetetlen problémákat. Az orvostudománynak köszönhetően szerencsére az öregedés folyamata hormonokkal befolyásolható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: