2014-05-13 21:57:12• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb idős párokat ajándékozott az önkormányzat

Amint teszi azt immár 2005 óta, kedd délben újabb idős házaspárokat ajándékozott meg a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal - az önkormányzat hivatalos honlapjának tanúsága szerint összesen 13 párt.

A polgármesteri hivatal az elmúlt héten közleményben kérte azon a párok jelentkezését, akik legalább ötven éve kötötték össze életüket, ám valamilyen oknál fogva - példának okáért: aranylakodalmuk évében még nem létezett a tanácsi határozat - lemaradtak az elismerésről. Noha korábban Dorel Coica polgármester félszáz ilyen házaspár létét valószínűsítette, a honlap tanúsága szerint mindössze három olyen pár volt a kedden megajándékozottak között, akik a megszokottaktól eltérően nem idén ünneplik aranylakodalmukat: Iuhos Mihai és Carolina 1955-ben, Netoliczky Ioan és Lucia Iuliana 1958-ban, Iuliu Ignat és Viorica pedig 1963-ban mondták ki a boldogitó igent.

Az eseménynek jelentős politikai- és kampányfennhangot adott, hogy a városi önkormányzat vezetői mellett jelen volt Corina Cretu és Ovidiu Silaghi európai parlamenti képviselő is. Előbbi igyekezett kiemelni, hogy az elmúlt években mily sokat sikerült elérnie a szociáldemokrata kormánynak a liberálisokkal - Silaghira mutatva - közösen, míg utóbbi azon meggyőződésének adott hangot, hogy Románia gazdasági fejlődése hamarosan mindenki számára érezhető lesz.

Noha a városi tanács 2005-ös határozata óta az önkormányzat rendszeresen ajándékozza az aranylakodalmas párokat, a keddi esemény több szempontból is szokatlannak bizonyult. Egyrészt, szokatlanul kevés, alig egy hónap telt el az előző hasonló esemény óta. Másrészt szokatlanul kevés, alig 13 párt ajándékoztak meg. Harmadrészt pedig többen is hangos magyar szóval köszönték meg az oklevelet és az 500 lejes támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: